Advert
Advert
Advert

Bereket Duası geleneği çığ gibi büyüyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeniköy mahallesi Taşçıoğlu Camii civarında ticari faaliyetlerini sürdüren Esnaflarla Bereket duası için bir araya geldi.

Bereket Duası geleneği çığ gibi büyüyor
Bereket Duası geleneği çığ gibi büyüyor admin

Osmanlı döneminden bu yana  çeşitli illerde sürdürülen 706  yıllık geleneği Rize’de başlatan Başkan Kasap’ı, bu Cuma sabahı A Haber televizyonu, Ulusala taşıdı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediyenin çalışmaları, Rize’nin Kültürü ve Tarihi yapılarını korumanın yanı sıra toplumun faydasına olan örf, adet ve gelenekleri de yaşatıyor. 700 yılı aşkın bir süredir devam eden  Bereket Duasını gün ışığına çıkaran ve her geçen hafta çığ gibi büyüyen Dua, bu hafta A Haber ekranlarında izleyiciyle buluştu.

HER CUMA SABAHI DUAYLA AÇILAN DÜKKANLAR

 Başkan Kasap, Cuma salasından önce  Merkez  Şeyh Camii İmamı Mehmet Salih Güney’in dua’sıyla başlatılan programda yaptığı açıklamada; “Toplumumuzda, inancımızda ve kültürümüzde ticaretin bereketli olması noktasında her sabah ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek dükkanımızı açmak vardır. Toplumumuzdaki duyarlılığı arttırmak noktasında var olan bir geleneği burada inşaallah devam ettiriyor ve her Cuma sabahı duayla dükkanlarımızı açıyoruz. Biz bunu bir başlangıç olarak gösteriyoruz. Her Cuma günü farklı semtlerde ve mahallelerde bu geleneğimizin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak için ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Programın ardından Başkan Kasap ve beraberindeki heyet Esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Mahalle Muhtarı Ali Demirci ile mahalle çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!