Advert
Advert
Advert

Azerbaycan Milletvekili Rize'de

Türk Ocakları Rize Şubesi tarafından düzenlenen konferans için Rize'ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Vali Ersin Yazıcı'yı ve Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı ziyaret etti.

Azerbaycan Milletvekili Rize'de
Azerbaycan Milletvekili Rize'de admin

Azerbaycan Milletvekili Doç.Dr. Ganire Paşayeva'ya ziyaretleri sırasında Türk Ocakları Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan ve Türk Ocakları üyesi Av. Ateş Hatinoğlu eşlik etti.

Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva'yı Çay'ın Başkenti Rize'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Azerbaycan ile tarihi ve kültürel bağlarımız bulunmaktadır. Azerbaycan ve Türkiye iki devlet tek millettir. Kardeşlerimizi Rize'de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva ise, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, "Rize çok güzel bir şehrimiz. Bu ziyaretlerle amacımız, dost ve kardeş iki ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişikleri daha da geliştirmektir. Siz değerli Valimizi Azerbaycan'da görmekten büyük bir onur ve şeref duyarız" dedi.

BÖLGELERİMİZ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ARTMALI

Rize'nin her yönüyle güzel bir memleket olduğunu ve Rize'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Milletvekili Paşayeva, "Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerinin artması çok güzel bir durum. En güzeli bölgelerimiz arasında da işbirliğimizin artması. Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın birçok bölgeleri Kardeş Şehirler oldu. Çok güzel işbirliği yapıldı ve ilişkiler daha da güzel oldu. İnsanlarımız iki ülkeye geldi, gitti ve birbirlerini daha da güzel tanıdı. İnşallah Rize'yi de Azerbaycan'ın güzel bölgelerinden biri ile kardeşleştirmemiz mutlaka gereklidir. Rize ile daha sık işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, ziyarette acılarının ortak ve üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının bir milletin evlatları olduğunu söyledi.

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Paşayeva, "Türkiye PKK ile mücadele veriyor. Şehit kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bizler de aynı acıları yaşıyoruz. Tüm temennimiz Türkiye'nin güçlü olmasıdır. Ben her yerde söylüyorum; Türkiye ne kadar güçlenmiş olursa biz de o kadar güçlenmiş oluruz. Azerbaycan ne kadar güçlenirse, Türkiye'de güçlenmiş olur. İki ülke arasındaki işbirliğini arttırmamız gerekiyor. Bölgemizin geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğin önemini daha fazla anlıyoruz. Terörle mücadele konusunda da biz buradaki kardeşlerimizin yanındayız. Allah buradaki vatanımızın insanlarının yardımcısı olsun" dedi.

MİLLETVEKİLİ PAŞAYEVA BAŞKAN KASAP’I ZİYARET ETTİ

Yardımcıları ile birlikte misafirlerini makamında ağırlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva’ya beyaz çay ikramında bulunarak bir süre sohbette bulundu. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler ve Karabağ konuşuldu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva’nın Rize Belediyesine yapmış olduğu ziyaretten mutlu olduğunu ve kendilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağında ağırlamaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, Azerbaycan ile Türkiye arasında köklü bir dostluk olduğunu ve iki ülke arasındaki kardeşliğin hiç bozulmadan ebediyete kadar sürdürülebileceğini söyledi. Kasap, ayrıca kendisine yöneltilen Azerbaycan davetini değerlendireceğini, ilerleyen zaman içerisinde ekibiyle birlikte Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Görmüş olduğu yakın ilgiden duymuş olduğu memnuniyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve ekibini Azerbaycan’a davet etti.

Milletvekili Paşayeva ziyaretin ardından Türk Ocakları Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ" konulu konferans için İsmail Kahraman Kültür Merkezi Salonuna geçti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!