Advert
Advert
Advert

Arap Düzü'nde sağlıklı yaşam yürüyüşü

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası yolu üzerindeki Arap Düzü Doğa Parkı’nda, “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

Arap Düzü'nde sağlıklı yaşam yürüyüşü
Arap Düzü'nde sağlıklı yaşam yürüyüşü admin

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüş" düzenlendi.

Kıbledağı Köyü sınırlarında bin 800 rakımda bulunan Arap Düzü Doğa Parkı içerisindeki 800 metre yürüyüş parkuru ile 200 metre basamaklı yürüyüş parkurunda hem sağlıklı yaşam yürüyüşü yapan katılımcılar hem de yürüyüş alanındaki seyir terasları, şelale izleme alanı gibi doğal güzelliklerden de faydalanma fırsatı buldu.

Düzenlenen yürüyüşe İlçe Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İlçe Garnizon Komutanı Ali Çakır, Belediye Başkanı Halil Turan, Emniyet Amiri Bülent Erdoğan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mustafa Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlknur Kartal, Tenzile Erdoğan Hastanesi Müdürü Mustafa Çelik, diğer daire amirleri ile sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığının açıkça bilindiğini vurgulayarak, "Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Yürüyüşe katılan öğretmenlerden Murat Erkan ise, doğal güzellikler içerisinde böyle yüksek rakımlı bir alanda bu yürüyüşü yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Oksijeni bol, bitki örtüsü geniş ve doğal güzellikleri sınırsız olan bu tür alanlarda yürüyüş yapmayı tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!