Advert
Advert
Advert

Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır

Rize Valisi Ersin Yazıcı Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır
Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır admin

Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Okul Müdürü Metin Sandıkçı ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali Ersin Yazıcı okulun faaliyetleri ve RENK Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini ve öğrencilerin kitap okuma saatine aktif olarak katıldığını söyleyerek ülkelerin kalkınmasının ancak eğitimde sağladığı başarıyla mümkün olabileceğine işaret eden Vali Ersin Yazıcı, "Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerekiyordu. Hedefimiz ve amacımız o. Bu amacı gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim. Eğitimde başarının temel faktörü öğretmendir. Öğretmenlerimizin gayreti yıllar sonra ülkemize daha büyük bir hizmet olarak geri dönecektir. Yetiştirilen öğrenciler ülkemizin dört bir yanında çok güzel yerlerde olacak ve çok iyi hizmetler vereceklerdir" dedi.

RENK Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okuyarak, sohbet eden Vali Yazıcı, birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade ederek, "Hedefinizde ne varsa onu gerçekleştirmek sizin elinizde. Çok çalışıp gayret ederseniz başarırsınız. Çalışan bir öğrenci için başarılamayacak bir iş yok. Hedeflerinizi yüksek tutun. Yüksek tutuğunuz hedeflere bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayretli çalışmayla devam edin" diye konuştu.

Rize'nin meslek liseleri ve mesleki eğitim açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve meslek liselerinin sektörlere büyük katkı sağladığını belirten Vali Yazıcı, "Meslek lisesi mezunları hemen iş buluyor. Eğitimine devam etmek isteyenler yüksek okulda eğitimlerini sürdürüyor. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye'nin ihtiyacı var. Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sektörün beklediği insan gücünü yetiştiriyor, yetiştirmeye de devam edecek. Hayat bir maratondur ve koşmaya hazır olmak lazım. Bunun için bilgi ve kültür eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Bu meslekte başarı ancak eğitimle gelir" şeklinde konuştu.

GEMİ ÖĞRENCİLERİNE SİMÜLATÖR DESTEĞİ

Vali Ersin Yazıcı, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hayata geçen üç atölyenin açılışını da yaptı.

Okul bünyesinde yeni oluşturulan Gemi Elektrik ve Elektroniği Laboratuvarı, Yangın Eğitim Merkezi, Simülatör Laboratuvarı ve 7/24 Kitap Büfe ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, "Buralarda yetişen gençlerimizin ileride çok iyi noktalara geleceğine olan inancım tamdır. Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar. Yeni açılan bu birimlerimiz, okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerine hayırlı olsun diliyorum. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, gençlerimiz ise geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimi önceliğimizdir. Kazandığını yine bu ülkenin yarınları için eğitime yatıran Rizeli Hayırsever Yardımcı ailesine de böyle bir güzel okul yaptırmalarından ötürü bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!