Advert
Advert
Advert

Rize’de 57. Alay Şehitleri için "Vefa Yürüyüşü"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak Çanakkale Savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı Şehitleri başta olmak üzere, değişik tarih ve coğrafyalarda vatanı ve milleti için savaşarak bu uğurda şehit olan aziz evlatlarımızı saygı ile anmak, onları yâd etmek amacıyla düzenlendiği “Vefa Yürüyüşü” adlı program gerçekleştirildi.

Rize’de 57. Alay Şehitleri için
Rize’de 57. Alay Şehitleri için admin

Program doğrultusunda Rize’de gerçekleştirilen yürüyüş programı sabah saat 04:20’ de Sahil Camiinde Sabah Namazı ile başladı. Namaza müteakip Rize İl Müftüsü Çanakkale konulu vaaz’da bulundu, Vaazın ardından katılımcılara Rize Gençlik Merkezi tarafından Yarma Çorbası ikramı yapıldı.

Program doğrultusunda 06.30’da Sahil Camii önünden Protokol ve Yüzlerce gencin katılımı ile tekbirleriyle başlayan ve devam eden Vefa Yürüyüşü İslampaşa Kurşunlu Camii yanı Şehitlik Mezarlığında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

57 Alay Vefa Yürüyüşü programına Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Rize İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Albay Nedim Selvisu, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, Okul idarecileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve yüzlerce genç katıldı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Vefa Yürüyüşünü manevi duygular içerisinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz programa desteklerini veren tüm kurum ve kuruluşlara ve Ecdadımızın izinde Sabah erken saatlerinde katılım sağlayan Asımın nesli öncü gençliğimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!