Advert
Advert
Advert

Rize Denizcilik Lisesinden Kanca MYO'ya ziyaret

Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Denizcilik Lisesi) idareci, öğretmen ve öğrencileri, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Rize Denizcilik Lisesinden Kanca MYO'ya ziyaret
Rize Denizcilik Lisesinden Kanca MYO'ya ziyaret admin

MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cahit Soysal, MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ve Öğr. Gör. Mustafa Kemal Sezer tarafından karşılanan misafir idareci, öğretmen ve öğrencilere okul hakkında bilgiler verildi.

Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Gündüz Karataş, Denizcilik ve Gemi Alan ve Laboratuvar Şefleri Mücahit Yıldız, İbrahim Ak, Nurullah Koç ve Yasin Kaya ile bir grup öğrenci tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Meslek Yüksekokulu binası, Gemi İnşaatı Programı laboratuarları, diğer laboratuarlar, konferans salonu, kütüphane ve sınıflar gezildi.

Ziyaret programında MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cahit Soysal, “Meslek Yüksekokulumuzda MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile birlikte 4 Öğretim Üyesi, 23 Öğretim Görevlisi ve 1 Okutman olmak üzere toplam 28 Öğretim Elemanı görev yapmaktadır. Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Mekatronik ve Gemi İnşaatı Programlarımızda 800’e yakın üzerinde öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.” dedi.

Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı Öğr. Gör. Mustafa Kemal Sezer ise ziyaretçilere şu bilgileri verdi; “MYO Müdürlüğümüz Gemi İnşaatı programımız ilk mezunlarını bu yıl verecektir. Gemi İnşaatı Programımız altında, Gemi Tasarım, Projelendirme ve Danışmanlık Hizmetleri de verilmektedir. Laboratuarımızda öğrencilerimize verilen uygulamalı eğitimlerin yanı sıra gemi sanayine yönelik eğitim, hizmet ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir. Bu kapsamda; Gemi dizayn ve projelerinin hazırlanması, genel plan, endaze planı, boy ve en kesit planları, dış kaplama planı, boyutlandırma hesabı, diğer plan ve hesaplar, yeni inşa proje, bilgisayar destekli tasarım, meyil deneyi hesabı, stabilite hesabı, fribord hesabı, tank kapasite planı, kontrol mühendisliği, yangın emniyet planı, yolcu yerleşim planı, sac kalınlık ölçümü, MARPOL EK-VI, NOxEmisyonu’na İlişkin MevzuatiNOx Oluşum Kinetiği, Enerji Verimliliği ve NOx Azaltıcı Önlemler, NOx Teknik Kod’a Göre Ölçüm Parametreleri, Hesaplamalar ve Yazılımlar, NOx Ölçüm Uygulamaları, diğer mühendislik hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir.”

MYO Kütüphanesini de gezen ziyaretçilere, Kütüphane Sorumlusu Özcan Kırali tarafından bilgiler verildi. Kırali; “Kütüphanemiz 300 metrekare alanda kurulu, 150 öğrenci kapasiteli, öğrencilerimizin araştırma yapmaları ve ders çalışma imkânı açısından ferah bir ortamda bulunmaktadır. Kütüphanemizdeki kitap sayısı büyük çoğunluğu mesleki kitaplar olmak üzere 1.000 adet olup, Kütüphanemizin kaynak yönünden zenginleştirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Kütüphanemizde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize ödünç kitap verilmektedir. Tüm kaynaklarımızın künyeleri bilgisayar ortamında kaydedilmiş olup, MYO web sitemizden de görülebilmektedir.” dedi.

Ziyaret MYO Müdürlüğü önünde ve terasında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!