Advert
Advert
Advert

Rize'de 54 okula "Beyaz Bayrak" verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği başlatılan "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında Rize'de 54 okula beyaz bayrakları verildi

Rize'de 54 okula
Rize'de 54 okula admin

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği yapılan denetimlerde temizlik ve hijyen kurallarına uyduğu belirlenen 54 okula Vali Ersin Yazıcı tarafından "Beyaz Bayrak" Sertifikası verildi.

Okullar, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenerek 90 ve üzeri puan alanların beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifikayla ödüllendirildi.

Rize Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ve Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların müdürleri katıldı.

Törende ödül almaya hak kazanan okul müdürlerine beyaz bayrak ve sertifikalarını veren Vali Yazıcı, beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların eğitimlerinde de o derece başarılı olacaklarını söyledi.

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında projedeki amacın öğrencilere kaliteli bir eğitim ve temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Beyaz Bayrak hakkı kazanan okullarımıza sertifikalarını takdim etmek üzere toplandık. Çok güzel bir atmosferde, güzel bir gerekçeyle bir aradayız. Öncelikle 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 54 okulumuzu tüm kalbimle tebrik ediyorum. Beyaz Bayrak Projesi; okullarımızın hijyen açısından sağlıklı, yaşanılabilir ve çocuklarımıza güzel çevre imkanları sunan bir konuma gelmeleri açısından gelinen çalışmaların bütününü ifade ediyor. Bu arada da diğer okullarımızın da beyaz bayrak alması gerektiğini sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın bu güzel projesi ile okullarımızın temizliği konusunda önemli bir adım atmışlardır. Bir okulun başarılı olabilmesi için o okulumuzda okul-veli-öğrenci ilişkilerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın bunu başardıklarını görüyoruz. Okul idarecilerimizin bu yöndeki gayretlerinin devamını diliyorum. Yaptığınız çalışmaların diğer okullarımıza da örnek olmasını, Rize'nin de etrafındaki tüm illerle örnek olacak şekilde ilimizdeki tüm okullara Beyaz Bayrak takmayı diliyorum"

Kriterlere uyan okullara verilen beyaz bayrak sertifikaları, üzerinde yazılı tarihten itibaren 3 yıl geçerli oluyor. Okullarda her eğitim-öğretim yılında en az bir kez denetim yapılmakta olup, şartları tutmayan okullara bunları gidermeleri için süre veriliyor. Bu sürenin bitiminde yeniden denetleme yapılıyor ve eksiklerini gidermeyen okulun sertifikası ile bayrağı iptal ediliyor.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Beyaz Bayrak Sertifikası Alan Okullar: Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Ardeşen Mesut Karaoğlu İlkokulu, Ardeşen Rabia Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi, Çamlıhemşin Dikkaya İlkokulu, Çamlıhemşin Dikkaya Ortaokulu, Çamlıhemşin İto Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ İlkokulu, Çamlıhemşin İto Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ Ortaokulu, Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi, Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi, Derepazarı Günay Kıran Anaokulu, Fındıklı Anaokulu, Fındıklı Şehit Cavit Köroğlu Anadolu Lisesi, Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi, Güneysu İmkb İlkokulu, Güneysu İmkb Ortaokulu, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatıp Ortaokulu, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Hemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hemşin Merkez İlkokulu, Hemşin Merkez Ortaokulu, İkizdere Fazliye Hüseyin Turanlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, İyidere Büyük Çiftlik İlkokulu, Kalkandere Atatürk İlkokulu, Kalkandere Atatürk Ortaokulu, Rize Tobb Fen Lisesi, Rize Pazarköy Ali Usta İlkokulu, Rize Pazarköy Ali Usta Ortaokulu, Rize Özel Bilge Doktor Adnan Şerifoğlu Anaokulu, Rize Şevket Yardımcı İlkokulu, Rize Şevket Yardımcı Ortaokulu, Rize Merkez Anaokulu, Rize Denizciler İlkokulu, Rize Denizciler Ortaokulu, Rize Tevfik İleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Çay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Ali Saruhan Anaokulu, Rize Ekrem Orhon Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Gülbahar Hatun Anaokulu, Rize Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Rize Doğuşçay İlkokulu, Rize Ömer Halaç İşitme Engelliler Ortaokulu, Rize Hacere Usta Anaokulu, Rize Çay İlkokulu, Rize Çay Ortaokulu, Özel Rize Çözüm İlkokulu, Özel Rize Çözüm Ortaokulu, Özel Rize Çözüm Anadolu Lisesi, Kömürcüler Ortaokulu, Rize Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi, Pazar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Toki İlkokulu, Pazar Toki Ortaokulu

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!