Advert
Advert
Advert

Kahkaha tufanı "Tersine Dünya" yeniden sahneleniyor

Rize'de 2 hafta önce sahnelenen ve izleyenlerden tam not alan "Tersin Dünya" isimli müzikal tiyatro oyunu yoğun istek üzerine yeniden sahneleniyor.

Kahkaha tufanı
Kahkaha tufanı admin

Rize Halk Eğitim Merkezi ve Sahne Sanat Atölyesi çatısı altında yer alan HBG Tiyatro Ekibi tarafından sahneye konulan, geçtiğimiz 14 Mart akşamı ilk kez sahneye konulan “Tersine Dünya” isimli 2 perdelik müzikal oyun, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yeniden sahnelenecek.

Ünlü Yazar Orhan Kemal’in eserinden uyarlanan ve bugüne kadar Rize’de hem oyuncu olarak hem de yönetmenlik koltuğunda birbirinden başarılı işlere imza atan Oktay Kara tarafından sahneye taşınan “Tersine Dünya” isimli oyunda erkek ve kadın rolleri yer değiştirirken, aslında varolan bir durumun tersine dönmüş halleri seyirciye aktarılıyor.

Yaklaşık 3 saat boyunca Kültür Merkezi salonunu dolduran tiyatroseverlere bol kahkahalı ve keyifli dakikalar yaşatan oyun, yoğun istek üzerine 2 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00'de yeniden İsmail Kahraman Kültür Merkezi salonunda izleyicisiyle buluşacak. Oyunun biletleri, Mavi Köşe ve Gökçe Grafik’ten ve gösterim gününde İsmail Kahraman Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilecek.

Oyunun kadrosu şu şekilde;

Yönetmen: Oktay Kara Yazar: Orhan Kemal Işık: Fatih Hanedar Müzik: Şafak Tüfek Koreografi: Gül Buyuran

Oyuncular: Ahmet Soysal, Aslıhan Bekar, Afitap Hacıalioğlu, Betül Özer, Doğan Semiz, Emrullah Dirlik, Erdem Çelik, Esra Erdoğmuş, Fulya Akyol, Gökçe Çep, İrem Akbulut, İrem Tap, Kübra Aslan, Mücahit Çep, Nejla Kandemir, Nihal Turan, Ömer Faruk Avcı, Rabia Balcı, Salih Öksüz, Semih Uyan, Sevtap Ekşi, Sultan Selim Sandıkçı, Şennur Sunay Yılmaz, Ümran Kutlu, Yakup Yelken, Zeynep Çelik

Koro: Barış Kaçmaz, Beray Kandiş, Berkan Aşkar, Büşra Özer, Cevat Torlak, Doğan Çırpıcı, Hacer Yılmaz, İrem Eyüpoğlu, Mehmet Kara, Miraç Kaya, Öznur Öksüz, Sedat Sarı

Oyun Konusu: Tüm mahalleliye yaka silktiren Bitirim leyla yine bir gece yarısı naralar atarak mahalleye girer. Neye uğradığını bilemeyen mahalle halkı öfkeyle uyanır ve ortalık karışır. Olaya mahalle bekçileri el koyar. Bu kez yakayı kurtaramayan Bitirim Leyla, mahalle bekçisine hakaretten içeri atılır. Bitirim Leyla içerideyken, namuslu bir ev erkeği olan kocasını ve delikanlı oğlunun namussuz kadınların eline düşmesini dert eder. Cezaevinden çıkıp merakla mahalleye dönen Bitirim'in başına bakalım neler gelecek... Orhan Kemal'in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan Oyunda kadın-erkek kimlikleri tersine çevrilerek sistemin çarpıklıkları ortaya konuyor.

İlgili Haber

Rize'de roller tersine döndü: İzleyenler tam not verdi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!