Advert
Advert
Advert

U16 Ligi Şampiyonu Rize Belediyespor oldu

2015-2016 Futbol Sezonu Rize U16 Ligi Şampiyonu Rize Belediyespor oldu.

U16 Ligi Şampiyonu Rize Belediyespor oldu
U16 Ligi Şampiyonu Rize Belediyespor oldu admin

Haber: Turgay AYHAN

Rize Belediyespor U16 ekibi, Play-Off Ligi 3. Hafta karşılaşmasında Çayelispor U16 ekibini 3-1 mağlup ederek Rize Şampiyonu oldu.

Derepazarı İlçe Stadında oynanan ve Hakem Mehmet Kısal tarafından yönetilen final maçında Rize Belediyespor U16 ekibine şampiyonluğu getiren golleri Yunus Kaya, Bayram Artar ve Mustafa Koray Terzi kaydetti. Genç futbolcu Mustafa Koray Terzi aynı zamanda bu sezon hem takımının hem de U16 Liginin 15 golle, en fazla gole imza atan ismi oldu. U16 ekibinde bu sezon Burak Çakmak 10 gol, Yunus Kaya ise 8 gole imza attı.

GOL SEVİNCİ İLE HOCASINA JEST

Öte yandan sezonun gol kralı Mustafa Koray Terzi, Çayelispor U16 ile oynanan final maçında attığı son golün ardından formasını çıkarttı ve atletine yazdığı yazısıyla hocasına jest yaptı. Maçta hocası adına gol atacağı inancını taşıyan genç futbolcu, attığı gol sonrasında “Nice Senelere Tekin Hoca” yazılı atletiyle Kaleci Antrenörü Hocası Tekin Uzman’ın doğum gününü unutmamış oldu ve gol sevincini hocasına jest yaparak taçlandırdı.

Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan U16 Karadeniz Bölge Şampiyonasında Rize’yi temsil edecek olan Rize Belediyespor ekibine maç sonunda şampiyonluk kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanı Ali Çelik takdim etti. Çelik, genç takımı ve yöneticilerini tebrik ederek, bölge şampiyonasında başarılar diledi. Kupa töreninde Derepazarı Stat Amiri Rahmi Aslan, Amatör Sporun duayen ismi Kemal Köse ve kulüp temsilcileri de hazır bulundu.

LİGİ NAMAĞLUP LİDER BİTİRDİ

Genç futbolcu Doğukan Yıldız’ın takım kaptanlığını yaptığı ve 10 Hafta süren Rize U16 Ligi’nde A Grubu’nu 26 puanla namağlup lider tamamlayan Rize Belediyespor U16 ekibi, grubunda 23 puanla ikinci olan Ardeşenspor U16 ve B Grubunu 22 puanla namağlup lider bitiren Çayelispor U16 ile 17 puanla ikinci bitiren Fındıklıspor U16 takımlarıyla Play-Off Ligine yükselmişti.

A Grubunda 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak namağlup lider olan Rize Belediyespor U16 takımı, rakip kalelere 48 gol göndererek yine grubunda en çok gole imza atan takım olmuştu. 3 maçın oynandığı Play-Off Liginde ilk maçta Fındıklıspor U16 ekibini 6-2, ikinci maçta Ardeşenspor U16 ekibini 3-1 mağlup eden Rize Belediyespor, son maçta ise Çayelispor U16’yı 3-1 mağlup ederek Play-Off Ligini de namağlup tamamladı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı.

3 SEZONDUR NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Rize Belediyespor Teknik Sorumlusu Cengiz Uçak yaptığı açıklamada, yeni bir şampiyonluk kupasını daha kazandıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “3 sezondur namağlup şampiyon olan bir ekibiz. Sezon başında 3 as oyuncumuzu Çaykur Rizespor’a transfer etmiştik. Bu isimlerden Berat Vardal geçen hafta bir maçta attığı 9 golle bizleri gururlandırdı. Aynı zamanda Batuhan Mert ve Serhat Kurtkaya da yine Rizespor’a verdiğimiz diğer isimlerdi. Bu önemli eksikler olmasına rağmen bu sezon yine grubumuzda şampiyon olduk. Futbolcularımı tebrik ediyorum” dedi.

Başarının bir ekip işi olduğunu belirten Uçak, “Rize Belediyespor altyapısından iyi ve kaliteli sporcular yetiştirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Antrenörlerimiz Samet Papaker, Tekin Uzman ve Abdülkadir Çelik Hocalarımızla ekip ruhu içinde görevimizin başındayız. Başarılarımızda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Reşat Kasap’a ve hizmetleri çok büyük olan Kulüp Başkanımız Mustafa Köroğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

rize belediyespor rize belediyespor u16
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!