Advert
Advert
Advert

Rize Belediye Başkanı Kasap Fransa'da

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye’yi temsilen 18 üye arasında yerini alıyor.

Rize Belediye Başkanı Kasap Fransa'da
Rize Belediye Başkanı Kasap Fransa'da admin

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Avrupa Konseyi’nde yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden danışman organdır. Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgesel Yönetimler Meclisi olarak adlandırılan iki odadan oluşmaktadır.

Her iki meclisin temsilcileri de ayrıdır. Türkiye’deki yerel yönetimler, Kongre’de 9’u bölge yönetimleri meclisinde 9’u yerel yönetimler meclisinde olmak üzere 18 üye ile temsil edilmektedir.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin iki Meclisinden biri olan "Yerel Yönetimler Meclisi" asıl üyesi olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 21-24 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg şehrine yapmış olduğu ziyaret çerçevesinde 5 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak.

22 Mart sabahı itibari ile Fransa’da Türkiye’yi temsilen temaslarını sürdüren Başkan Kasap, ilk gün kendisinin de üyesi olduğu yönetişim komitesine katıldı. Düzenlenen komite toplantısında komitenin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. Kısa bilgilendirmenin ardından raportörler tarafından (Daha İyi Kamu Hizmetleri İçin Açık Veri, Yerel ve Bölgesel Seviyede Yolsuzluğun Önlenmesi ve Kamu Etiğinin Öne Çıkartılması ve Kongrenin Radikalizm ile Mücadele Stratejisi) konularında raporlar sunuldu. Sunulan raporlar hakkında üyeler tarafından görüşler bildirildi.

Daha sonra genel oturuma geçildi. Genel oturum Türkiye’de gerçekleşen terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan saygı duruşu ile başladı. Burada Konsey Başkanı Jean- Claude Frecon yaşanan terör saldırıları ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.

Genel oturumda, (Fransa da Yerel ve Bölgesel Demokrasi, Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde Etik ve Şeffaflık, Kültürlerarası Toplumlar Oluşturmada Büyüyen Sorunlar, Yerel Düzeyde Sığınmacı Entegrasyonu) konu başlıkları görüşüldü.

Genel kurulun ardından Osmangazi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar Fransa’da bulunan Türk heyeti akşam yemeğinde ağırladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!