Advert
Advert
Advert

TBMM Başkanı Kahraman'a Rize'de Fahri Doktora verildi

TBMM Başkanı Rizeli İsmail Kahraman'a Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı verildi.

TBMM Başkanı Kahraman'a Rize'de Fahri Doktora verildi
TBMM Başkanı Kahraman'a Rize'de Fahri Doktora verildi admin

Bir dizi inceleme için Rize'ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Memleketi Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 10. Yıl Programı ve Fahri Doktora Diploma Törenine katıldı.

RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı da olan Kahraman'a, Üniversite Senatosunun aldığı kararla "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanında fahri doktora diplomasını verdi.

Doktora cübbesi giyen Kahraman, yaptığı konuşmada, üniversite yönetimine teşekkür ederek, çok bahtiyar olduğunu söyledi. Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 10'uncu kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek, nice 10 yıllara ve başarılara ulaşmasını niyaz etti.

Törende yaptığı konuşmasında Üniversite olmayan il kalmadığını ifade eden Kahraman; "Üniversitelerin sayıca artışı bize gelecek için umut veriyor. Aynı şekilde yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısının artışı da istikbalimiz için büyük önem taşıyor. Üniversitelerimizin her bakımdan daha donanımlı, daha mükemmel hale getirilmesi için çaba göstermemiz gerekiyor. Rizeliler olarak bizler de şehrimizdeki bu ilim yuvasının kıymetini bilmeli, daha iyi noktalara gelmesi için elimizden gelen desteği vermeliyiz. Üniversitemiz bir dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini de taşımaktadır. Bu yönüyle diğer üniversitelerden farklı bir gözle bakmalı ve ismine layık çalışmalar yürütmeye gayret etmeliyiz." dedi.

Törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun,Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar, diğer ilgililer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, üniversiteye katkısı olan hayırseverlere, geçmiş yıllarda idarecilik yapmış akademisyenlere protokol üyeleri tarafından ödül verilmesinin ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!