Advert
Advert
Advert

"RENK Projesi stratejik bir öneme sahiptir"

Gündoğdu 29 Ekim Ortaokulunda incelemelerde bulunan Rize Valisi Yazıcı, önce öğretmenlerle toplantı yaptı, ardından 8. sınıf öğrencileriyle birlikte kitap okuma saatine katıldı.

admin

Ziyaret ettiği okullarda, okul müdürleri ve öğretmenlerle RENK Projesi ile eğitim sorunlarını değerlendiren Vali Ersin Yazıcı, "Bizim ziyaretlerimizin amacı, çocuklarımızı daha iyi nasıl eğitebiliriz sorusuna cevap bulmaktır" dedi.

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Yazıcı, "Eğitimin tüm paydaşlarının tamamının katılımıyla iki yıldan beri Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesini uyguluyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da çok iyi sonuçlar almaya başladık. Hem TEOG sınavında, hem de üniversite sınavında başarı grafiğimiz yükseldi. Bu projeye devam edeceğiz. Üç yıl sonunda bu sistem rayına oturarak devam edecektir. Kitap okuma sayımız da arttı. Okullarımıza giderek öğrencilerimizle birlikte kitap okuyarak öğrencilerin kitaplarla daha yakın olmalarını derslerinin yanında kitaplarla arkadaş olmalarını sağlıyoruz. Bu etkinlik, öğrenciler tarafından benimsendi. Bu kapsamda RENK Projesi stratejik bir öneme sahiptir" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile birlikte 8. sınıf öğrencileriyle birlikte kitap okuma saatine katılan Vali Ersin Yazıcı,  daha sonra öğrencilerle bir araya gelerek eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

Çocuklara kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, "Kitaplar, bir kez tanıştık mı, bir ömür dostumuzdur bizim artık. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Nasıl ki antrenman yapmadan sporda dereceye ulaşamazsanız, kitap okumadan da başarıya ulaşamazsınız" dedi.

ersin yazıcı renk projesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!