Advert
Advert
Advert

“Süleyman ve Öbürsüler” Rize’de sahnelenecek

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Turne Sahnesi’nde bu haftanın oyunu Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun “Süleyman ve Öbürsüler” adlı oyunu olacak.

“Süleyman ve Öbürsüler” Rize’de sahnelenecek
“Süleyman ve Öbürsüler” Rize’de sahnelenecek admin

Max Frisch’ın eserinden Yavuz Pekman’ın uyarladığı ve Hakkı Kuş’un yönettiği “Süleyman ve Öbürsüler” isimli oyun, 15 Mart Salı ve 16 Mart 2016 Çarşamba akşamları saat 20.00’de sahnelenecek. Oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilecek.

Oyunun konusu şöyle; “Kendi yaşamı dışındaki olaylara, durumlara duyarsız ve bencilce yaklaşan Süleyman’ın; her gün yangınların yaşandığı bu şehirde, kendi evinin yanmaması için bütün önlemleri alması, buna rağmen iki kundakçının evine gelmesine, hatta korkak ve duyarsızca yaklaşması üzerinden süregelen hikayesi, mizahi bir dille sunuluyor. Süleyman, İbret Oyunları’nda olduğu gibi, yaşamdan hiç ders almayan insanoğlunu temsil eder. Yangın; insanı, toplumu bekleyen; huzur ve esenliğini tehdit eden bir tehlike olarak simgelenmiştir. Savaş, açlık, yıkım, faşizim, ırkçılık gibi durumlarla özdeşleştirilebilir. Frisch’e göre insanoğlu, başına açtığı yangınlardan tarih boyunca cehennem ateşinde bile ders almamaktadır.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!