Advert
Advert
Advert

Rize 1. Amatör Küme Play-Off Ligi kuraları çekildi

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Play-Off Ligi kura çekimi gerçekleştirildi.

Rize 1. Amatör Küme Play-Off Ligi kuraları çekildi
Rize 1. Amatör Küme Play-Off Ligi kuraları çekildi admin

Turgay AYHAN / Okur53

2015-2016 Futbol Sezonu Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nin tamamlanmasının ardından gruplarında ilk 3 sırayı alarak Play-Off Ligine yükselen takımlar, gerçekleştirilen kura çekimi sonunda eşleştirildi.

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde 18. Hafta süren mücadelelerin arından A Grubunu 39 puan ve averaj farkı ile lider bitiren Kalkanderespor, 39 puanlı ikinci Telekomspor ve 32 puanlı üçüncü bitiren Kendirlispor ile B Grubunda 36 puana sahip 3 takım olan Lider Fındıklıspor, ikinci Çamlıhemşin Belediyespor ve üçüncü Çayeli Haytefspor, averaj farkları ile sıralanarak Play-Off Ligi’ne yükselen takımlar olmuştu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesinde gerçekleştirilen ve Play-Off Ligi'ne yükselen takımların temsilcilerinin hazır bulunduğu kura çekimine ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik, TFF Futbol İl Temsilci Yardımcısı Tarkan Mamati, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şubesi Genel Sekreteri Cengiz Uçak ve İl Tertip Komitesi üyesi Abdullah Kalafatoğlu katıldı.

Düzenlenen kura çekimi sonucunda 5 hafta sürecek olan ve takımların Bölgesel Amatör Lig (BAL) için mücadele edeceği Play-Off Ligi eşleşmeleri belirlendi. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan müsabakalar sonunda Play-Off Ligi’ni şampiyon bitiren takım, sezon sonunda elde edecekleri puana göre şu an BAL Ligi 3. Grupta mücadele eden Rize ekiplerinden Çayelispor ya da Ardeşenspor ile baraj maçı oynayacak. Play-Off Ligi şampiyonu, baraj maçını kazanması halinde BAL Ligi'ne yükselmeye hak kazanacak. Baraj maçındaki rakibi ise 1. Amatör Küme'ye düşecek.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik, centilmenlik içinde geçen 1. Amatör Küme Ligini tamamlayarak Play-Off Ligine yükselen tüm takımları tebrik ederek, aynı centilmenlikte ve sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ettiği Play-Off Ligi'nde tüm takımlara başarılar diledi. Çelik, amaçlarının Rize amatör futbolunu geliştirmek olduğunu ve bu yüzden önümüzdeki sezon 20 takımın 1. Amatör Küme'de mücadele edeceğini söyleyerek, üst liglerde daha fazla Rize takımlarının yer alabilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

Tarih ve saatleri önümüzdeki günlerde belli olacak olan Rize 1. Amatör Küme Play-Off Ligi Fikstürü şu şekilde belirlendi;

1.HAFTA

Kendirlispor Çayeli Haytefspor Kalkanderespor Telekomspor Çamlıhemşin Belediye Fındıklıspor

2.HAFTA

Çayeli Haytefspor Kalkanderespor Fındıklıspor Kendirlispor Telekomspor Çamlıhemşin Belediye

3.HAFTA

Çayeli Haytefspor Fındıklıspor Kalkanderespor Çamlıhemşin Belediye Kendirlispor Telekomspor

4.HAFTA

Çamlıhemşin Belediye Çayeli Haytefspor Telekomspor Fındıklıspor Kalkanderespor Kendirlispor

5.HAFTA

Çayeli Haytefspor Telekomspor Kendirlispor Çamlıhemşin Belediye Fındıklıspor Kalkanderespor
rize 1. amatör küme rize 1. amatör play off ligi rize amatör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!