Advert
Advert
Advert

RTEÜ'yü tercih eden öğrenci sayısında artış

2015-2016 Eğitim öğretim döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni tercih eden öğrenci sayısı, bir önceki döneme göre artış gösterdi.

RTEÜ'yü tercih eden öğrenci sayısında artış
RTEÜ'yü tercih eden öğrenci sayısında artış admin

RTE Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şöyle; "2014 -2015 ve 2015-2016 Eğitim öğretim yılları değerlendirildiğinde hem ön lisans, hem de lisans programlarında yatay geçiş yoluyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine gelen öğrenci sayısının aynı yolla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden ayrılan öğrenci sayısından daha fazla olduğu görülüyor.

2014-2015 Eğitimi öğretim yılında yatay geçiş vb. yollarla üniversitenin Fakülte ve Yüksekokullarından ayrılarak başka üniversitelere geçen öğrenci sayısı 254 iken, aynı yolla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarını tercih ederek gelen öğrenci sayısı 396 oldu.

2015-2016 Eğitim öğretim yılında ise, lisans programlarında okuyan 213 ve ön lisans programlarında okuyan 75 öğrenci olmak üzere toplamda 288 öğrenci yatay geçiş vb. yollarla üniversiteden ayrılarak başka üniversitelere geçiş yaptı. Aynı dönemde daha önce Ülkemizdeki farklı üniversitelerde okumakta iken yatay geçiş yoluyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine geçiş yapan öğrenci sayısı 412 oldu. 2015-2016 eğitim öğretim yılında üniversiteye geçiş yapan bu öğrencilerin 303 tanesi lisans programlarına, 109 tanesi de ön lisans programlarına geldi. Bu rakamlar da göstermektedir ki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine yatay geçiş vb. yollarla gelen öğrenci sayısı aynı gerekçelerle üniversiteden ayrılan öğrenci sayısından daha fazladır."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!