Advert
Advert
Advert

Rize'de roller tersine döndü: İzleyenler tam not verdi

Rize'de sahnelenen "Tersine Dünya" isimli tiyatro oyunu izleyenleri kahkahaya boğarken, tam not almayı başardı.

Rize'de roller tersine döndü: İzleyenler tam not verdi
Rize'de roller tersine döndü: İzleyenler tam not verdi admin

Rize Halk Eğitim Merkezi ve Sahne Sanat Atölyesi çatısı altında yer alan HBG Tiyatro Ekibi tarafından sahneye konulan “Tersine Dünya” isimli 2 perdelik müzikal oyun, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Ünlü Yazar Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan ve bugüne kadar Rize'de hem oyuncu olarak hem de yönetmenlik koltuğunda birbirinden başarılı işlere imza atan Oktay Kara tarafından sahneye taşınan "Tersine Dünya" isimli oyunda erkek ve kadın rolleri yer değiştirirken, aslında varolan bir durumun tersine dönmüş halleri seyirciye aktarıldı.

Yaklaşık 3 saat boyunca Kültür Merkezi salonunu dolduran tiyatroseverlere bol kahkahalı ve keyifli dakikalar yaşatan oyunda, HBG Tiyatro Ekibi birbirinden başarılı performanslarıyla takdir topladılar. Erkek karakterlerin kadın rollerine, kadın karakterlerin ise erkek rollerine büründüğü müzikal oyun, "Şiddete sessiz kalma" sloganıyla "Kadına Şiddete Son" dedi.

Oyunu yönetmeni Oktay Kara, "İzlediğiniz oyun sadece bir hayal ürünü değildir. Aslında binlerce yıldır varolan bir durumun tersine dönmüş halidir. Bizler elimizden geldiğince gözler önüne sermek istedik. Amacımız kadın olabilme sanatını tiyatro sanatıyla harmanlayıp eğlenceli bir şekilde tiyatroseverlere sunabilmekti. Bunu başarabildiysek ne mutlu bizlere" diyerek oyuna desteklerini esirgemeyen Kahve Sarayı, Bargello Parfümeri, RİÇEV, Yeni Bahar Restorant, Gökçe Grafik, Rize Grafik ve Rizeliler Sürücü Kursu'na, teşekkürlerini sundu.

Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü harmanladıkları oyundaki performanslarından dolayı tüm oyunculara ve teknik ekibe teşekkürlerini sundu.

Oyunun kadrosu şu şekilde;

Yönetmen: Oktay Kara Yazar: Orhan Kemal Işık: Fatih Hanedar Müzik: Şafak Tüfek Koreografi: Gül Buyuran

Oyuncular: Ahmet Soysal, Aslıhan Bekar, Afitap Hacıalioğlu, Betül Özer, Doğan Semiz, Emrullah Dirlik, Erdem Çelik, Esra Erdoğmuş, Fulya Akyol, Gökçe Çep, İrem Akbulut, İrem Tap, Kübra Aslan, Mücahit Çep, Nejla Kandemir, Nihal Turan, Ömer Faruk Avcı, Rabia Balcı, Salih Öksüz, Semih Uyan, Sevtap Ekşi, Sultan Selim Sandıkçı, Şennur Sunay Yılmaz, Ümran Kutlu, Yakup Yelken, Zeynep Çelik

Koro: Barış Kaçmaz, Beray Kandiş, Berkan Aşkar, Büşra Özer, Cevat Torlak, Doğan Çırpıcı, Hacer Yılmaz, İrem Eyüpoğlu, Mehmet Kara, Miraç Kaya, Öznur Öksüz, Sedat Sarı

Haber: Turgay AYHAN

rize halk eğitim merkezi rize HBG Tiyatro rize sahne sanat atölyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!