Advert
Advert
Advert

Karal yatırımları sıraladı, amatör sahayı unuttu

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'ye yapılan spor yatırımlarını açıklarken, Rize merkeze 3 yıldır bir amatör saha yapılamamasından bahsetmedi.

Karal yatırımları sıraladı, amatör sahayı unuttu
Karal yatırımları sıraladı, amatör sahayı unuttu admin

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yaptığı açıklamasında iktidarları boyunca Rize'ye 145 Milyon TL gençlik ve spor yatırımı yaptıklarını belirtirken, 3 yıl önce yıkılan ve yerine henüz yenisi yapılamayan amatör futbol sahasının akıbeti ile ilgili bilgi vermedi.

Türkiye'de il merkezinde amatör futbol sahası olmayan tek il haline gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de, uzun yıllar amatör futbol kulüplerine hizmet veren Ekrem Orhon Stadı 2013 yılı Haziran ayı içinde yıkılarak yerine Gençlik Merkezi yapılmıştı. Yenisi yapılmadan eskisinin yıkılmayacağı sözü verilmesine rağmen Rize'de bir amatör futbol sahası yapılamazken Gençlik Merkezi ise 2015 yılının başında hizmete başlamıştı.

3 yılda yılan hikayesine dönen saha

Dönemin Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı şimdinin İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, amatör futbol temsilcileriyle yaptığı toplantıda yeni saha yapılmadan eskisinin yıkılmayacağının sözünü vermiş, ancak bu söze rağmen Ekrem Orhon Stadı yenisinin yapımına başlanmadan yıkılmıştı. Sahil Dolgu Alanındaki İtfaiye Müdürlüğü'nün yanına o dönem yapılması planlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bütçesi çıkan yeni saha projesi, Rize Şehir Plancıları Odası tarafından dava edilerek Kıyı-Kenar Kanununa uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Aynı yerde daha sonra yeniden projelendirilen amatör saha, tüm onaylarının alınmasına rağmen bu kez Rize Belediyesi'nin sahil dolgu alanında yapmayı planladığı Külliye Projesi nedeniyle yapılmaktan vazgeçilerek Rize Limanı yanında yapılmasına karar verildi. Deniz dolgusuna başlanan ve en iyi ihtimal ile 2 yıl sonra tamamlanacağı öngörülen amatör saha, Rize'deki siyasi iradenin ve ilgililerin kurbanı oldu.

Sporcu ve kulüp sayısı arttı peki ya eksilenler?

Milletvekili Karal, yaptıkları spor yatırımları ile Rize'deki sporcu sayısının ve kulüp sayısının arttığını söyleyerek, "2002 yılında 1.989 olan lisanlı sporcu sayımız artarak 31 bin 554’e yükseldi. Yine 2002 yılında Rize’de 53 olan spor kulübü sayısı 103’e yükseldi." şeklinde ifadede bulundu. Ancak Karal'ın belki de kendisiyle paylaşılmayan konu ise merkezde bir amatör saha olmayışından dolayı, kulüplerin futbolcuları idmanlar için ilçelerdeki sahalara götüremeyişinden kaynaklı bazı amatör kulüplerin kapandığı, ya da ligden çekildiği, bir çok kulübün futbolcu bulamaz hale geldiği ve son 3 yılda bir çok genç futbolcunun takımlarını bırakmak zorunda kaldığıydı.

Mesela geçtiğimiz yıllarda Hamzebeyspor liglere katılmayı bırakırken, bu yıl 1. Amatör Küme'ye yükselmelerine rağmen İkizderespor ve Çorapçılarspor ligden çekilmişlerdi. Yine sezon başı Rize Belediyespor da 1. Amatör Küme'ye katılmaktan vazgeçmiş ancak gelen tepkiler üzerine lige katılmıştı.

Trabzon'un sahildeki ilçeleri boydan boya spor tesisleri doluyken, merkezdeki sahilde restorantlara, kültür merkezlerine, hatta go-kart pistine, otellere izin verilirken bu işletmeler Kıyı-Kenar Kanununa takılmıyor, Derepazarı Sahilinde bir futbol sahası olmasına rağmen Rize'deki sahil dolgu alanına futbol sahası yapılamaması vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

13 yılda 15 semt sahası

Milletvekili Karal tarafından yapılan açıklamada köylere 15 semt sahası inşa ettiklerini belirtirken, Rize’de son 13 yılda yapılan yeni spor tesisleri ve bakım onarım çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “Rize Gençlik Merkezi, Çayeli Gençlik Merkezi, Rize Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu (sporcu fabrikası), Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu, Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Rize Merkez Kapalı Yüzme Havuzu, Rize Merkez Yeni Şehir Stadyumu, Rize Merkez Gündoğdu Futbol Sahası, Rize Merkez Salarha Futbol Sahası, Rize Merkez Antrenman Amaçlı Atletizm Sahası, Ardeşen Futbol Sahası, Çamlıhemşin Futbol Sahası, Derepazarı Futbol Sahası, Fındıklı Futbol Sahası, Güneysu Futbol Sahası, Güneysu Spor Salonu, İkizdere Futbol Sahası, İyidere Futbol Sahası, Kalkandere Futbol Sahası, Pazar Futbol Sahası, Pazar Spor Salonu, Kendirli Spor Kompleksi, Büyükköy futbol sahası."

İlgili Haber

Rize Amatörü sizi affetmeyecek!

ak parti hasan karal rize amatör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!