Advert
Advert
Advert

Rize kapılarını Kardeş Şehir Bursa'da açıyor

Bursa'da, bu yıl ilki organize edilen "Rize Tanıtım Günleri" 10-13 Mart tarihleri arasında, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Rize kapılarını Kardeş Şehir Bursa'da açıyor
Rize kapılarını Kardeş Şehir Bursa'da açıyor admin

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin kültürü, insanı, folkloru ve gelenekleri dahil yöreye ait unsurları Bursa ve bölgede yaşayan insanlara tanıtacak bu etkinliğe katkı veriyor olmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyleyerek, “Bursa ile Rize belediyeler olarak kardeş şehirlerdir. Bu faaliyetler iki il arasındaki çalışmaları ve kardeşliği daha da pekiştirecek, Rize’mizin Bursa’daki prestijini daha da yaygınlaştıracaktır” dedi.

Başkan Kasap, Bursa’nın kültürel öğeleri ve sanayisiyle birlikte Türkiye’nin önde gelen önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyleyerek, “Akademisyenlik dönemlerinde yapmış olduğum illerin sınıflandırılması çalışmasında Rize ile Bursa aynı sınıfta yer almıştı. İklim ve diğer özellikleri bakımından Rize ile Bursa birbirine çok yakın özellikler taşıdığı ortaya çıkmıştı” diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun Rize’nin Bursa’da tanıtılmasında büyük katkıları olduğunu söyleyen Başkan Kasap, “Rize’nin Bursa’da tanınması ve yer almasında Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun büyük bir payı vardır. Kendisi de Rize’ye geldiğinde Rize ve Bursa arasındaki konular gündeme gelir” şeklinde konuştu.

reşat kasap rize belediyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!