Advert
Advert
Advert

DOKA toplantısı Trabzon'da yapıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Ajansın Trabzon'daki Merkez binasında yapıldı.

DOKA toplantısı Trabzon'da yapıldı
DOKA toplantısı Trabzon'da yapıldı admin

DOKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında düzenlenen toplantıya, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Artvin Valisi Kemal Cirit, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanları, DOKA Genel Sekreteri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve ilgililer katıldı.

DOKA BÖLGE İÇİN BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Kalkınma ajansının faaliyetlerinin bütün alanlarda devam ettiğini ifade eden DOKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın bugüne kadar toplam 895 projeyi desteklediğini söyleyerek, "Ajansımız bugüne kadar toplam 895 başarılı projeyi destekleyerek, toplamda 191 Milyon TL tutarındaki projelerin 95 Milyon TL.'si ajansımız tarafından karşılanmıştır. Bu destek Bölgemizin istihdam, turizm, tarım, ekonomi ve diğer altyapılarının gelişmesi için önemli katkı sağlamıştır. Yine ajansımız, yatırım destek alanında ise 275 Milyon TL tutarında toplam 75 proje destek vermiştir ve bu anlamda 2 binin üzerinde istihdama katkı sağlamıştır"

DESTEKLEME KONULARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda ayrıca tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına yönelik mali destek kapsamında sunulan projelerin değerlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda karar alacaklarını dile getiren Vali Öz, "Bu projelerin destek miktarı 15 Milyon TL olacaktır. Yine 2016 yılında doğrudan faaliyet desteği kapsamında yapacağımız faaliyetlerin destekleme rehberini ve destekleme konularını değerlendireceğiz" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARA DAHA EMİN BAKIYOR

Vali Öz, Ajansın Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kalkınması ve gelişmesi için önemli ortak çalışmalar, tanıtım ve değerlendirmeler yaptığını kaydederek, bütün bölgede turizm anlamında ciddi bir farkındalık ve ciddi bir artışın söz konusu olduğunu söyleyerek, "Trabzon Havalimanı'mızda yüzde 20 oranında bir artış var, Ordu-Giresun Havalimanı'nın da bu anlamda ciddi katkısı var. Bölgemiz Artvin'den Ordu'ya kadar turizm anlamında ortak strateji ve hedeflerle, ajansımızın bu çalışmalarıyla önümüzdeki yıllara daha emin bakıyor" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!