Advert
Advert
Advert

Emniyet Personeline "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" eğitimi

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan personellere yönelik "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi.

Emniyet Personeline
Emniyet Personeline admin

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik olarak gerçekleşti.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminde görevli Diyetisyen Ayşenur Türker tarafından, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen eğitimlerde personellere obezite, sağlıklı beslenme, öğünlerin planlanması, fiziksel aktivitenin önemi, tuz tüketiminin sınırlandırılması gibi konular hakkında bilgi verildi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, obeziteye karşı dengeli ve sağlıklı beslenmeyle egzersiz yapmak gerektiğini ifade ederek, "Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Bu denge bozulduğunda harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve şişmanlık oluşmaktadır. Günümüz teknolojisindeki geliş-meler yaşamı kolaylaştırmakla beraber günlük hareketi de önemli ölçüde sınırlamıştır. Hareketsiz ya-şam birçok hastalığın tetikleyicisidir" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!