Advert
Advert
Advert

Rize'nin Sanatı İstanbul'da görücüye çıktı

Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma (RİMER) Derneği, Rize Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ve Üsküdar Belediyesi ile beraber Rize’nin sanat ve zanaatkarları adına önemli bir projeye imza attı.

Rize'nin Sanatı İstanbul'da görücüye çıktı
Rize'nin Sanatı İstanbul'da görücüye çıktı admin

Biri İstanbul’da, diğeri Rize’de faaliyet gösteren iki derneğin, Üsküdar Belediyesi ve Kültür Bakanlığı’nın katkısı ile 7-10 Mart tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde organize ettikleri “Rizeli Ellerden Sanat Pınarı Sergi ve Konseri”nin açılışı, kalabalık bir davetli grubunun eşliğinde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Zeki Bıyık, RİMER Kurucu Üye ve Onur Üyeleri Tuncay Mataracı, Bülent Koç, Mahmut Ekşi ve Rimer Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Aksoylu ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler.

Proje kapsamında Rizeli zanaatkar ve sanatçıların Ebru, Kaligrafi, K'atı, Tezhip, Filografi, Ahşap Yakma gibi Sepet yapımından Şiire, Diaroma'ya, Müziğe kadar klasik, yerel ve plastik sanatlara ait örnekleri, Sanatçı Maksut Mercan’ın “diaroma-Osmanlının Kanatları” özel maket koleksiyonu gibi eserleri sergilendi. Organizasyonun son gününde ise Rize’den gelen halk ve sanat müziği sanatçılarına İstanbul'dan Laz Mehmet Yavuz'un da katılımı ile gerçekleşecek bir konsere imza atacaklar.

Proje hakkında RİMER Genel Sekreteri ve Organizasyon Komitesi Başkanı Selahattin Bakır, “Mart’ın ikisi Rize’nin Kurtuluşu Günü, 8’i de Dünya Kadınlar Günü. İki anlamlı günü bir arada Rize’mizin yerel sanat ve kültürünü İstanbul’da yerleşik hemşerilerimiz ve yöremize ilgi duyan Üsküdar ve İstanbullulara sunarak, bir anlamda görücüye çıkararak kutluyoruz. Projenin sanat tarafını Rize’de Ebruli Derneği hazırladı, biz de RİMER olarak İstanbul ayağını a’dan z’ye organize ettik. Rize’nin sanat ve zanaatkarlarını Rize dışında ilk kez bu kadar büyük ve sanata – temsile uygun ortamda sanatseverlerle buluşturduğumuz, projeyi üstlendiğimiz ve başarıyla gerçekleştirdiğimiz için RİMER adına hem mutlu, hem de gururluyuz. Bu gururu yaşamamıza omuz veren başta Üsküdar Belediyesi, Elite Hotel Grubu, Güzel Çay ve KBS olmak üzere destekçilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Serginin son günü olan 10 Mart Perşembe günü akşam 19:00 da da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen düzenlenen konser öncesinde de Rize’den başarı hikayesi olan kadınlarında yer alacağı bir kutlama programı, panel olacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!