Advert
Advert
Advert

TEMA, Rize'de "Ağaç Kardeşliği" başlattı

Rize'de ilkokul 3'üncü sınıf öğrencileri, TEMA Vakfı'nın 'Ağaç kardeşliği' projesi kapsamında saksıda kızılağaç fidanı yetiştirmeye başladı. Proje ile küçük çocuklara doğa eğitimi verilmesi ve doğa koruma bilincinin geliştirilmesi amaçlandı.

TEMA, Rize'de
TEMA, Rize'de admin

Vakfın seçtiği 3 ilk okulun 3'üncü sınıflarındaki çocuklar için başlatılan, 'Ağaç kardeşliği' projesi kapsamında minik öğrenciler TEMA Vakfı'nın Rize evini ziyaret etti. Verilen saksılara görevlilerin gözetiminde toprak koyup kızılağaç tohumu eken çocuklara daha sonra ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Çocuklar evlerine götürecekleri saksılarda yetişecek fidanları daha sonra doğaya dikecek.

Rize'de bu yıl 250 gönüllü öğretmenle 5 bin çocuğa doğa eğitimi verdiklerini anlatan Tema Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, doğa eğitimlerinin yanı sıra uyguladıkları çeşitli projelerle çocukların doğa koruma bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Kızılağaç bölgenin çok önemsenmeyen ama kayada, taşta, hatta dere yataklarında yetişen, kendi besinini üreten ve kimseye ihtiyacı olmayan değerli bir ağaç. Çocuklar fidanları yetiştirirken ağaçları ve bitkileri tanıyor. Proje ile aynı zamanda çocukları sınıflarından dışarı çıkarıyoruz, bu tür etkinlikleri doğada yapmalarını istiyoruz. Bu çocuklar için de bir neşe kaynağı. Eğlenerek öğreniyorlar" şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!