Advert
Advert
Advert

Rize'de Aday Öğretmen Yetiştirme süreci başladı

Aday Öğretmen Yetiştirme süreci Rize'de tüm hızıyla devam ederken, aday öğretmenler için bir toplantı düzenlendi.

Rize'de Aday Öğretmen Yetiştirme süreci başladı
Rize'de Aday Öğretmen Yetiştirme süreci başladı admin

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk defa 2016 yılı Şubat döneminde uygulamaya başladığı Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Rize'de adaylık sürecini geçirecek öğretmenlere yönelik bir toplantı düzenlendi.

Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programda, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul müdürleri ile aday öğretmenler yer aldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Rize'nin tüm ilçelerinde 6 ay süre ile aday sıfatıyla görev yapacak öğretmen adaylarına hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Yazıcı, "Aday öğretmenlerimizin tecrübeli bir öğretmenin yanında yetişmesi çok önemli. Öğretmenlerimiz ne kadar donanımlı göreve başlarsa, ülkemizin hedefleri de o kadar çabuk gerçekleşir. Öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleği, her şeyden önce sevgi, azim ve fedakârlık gerektirir. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenler, ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Öğretmenlik kutsal bir meslek ve öğretmen toplumda rol model bir insandır. Geleceğimiz, çocuklarımızın istikbali öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nın 01 Mart - 01 Temmuz tarihleri arasında 24 haftalık bir süreyle yapılması planlanan ilk eğitimi başladı. 2016 Şubat ayında ataması yapılan öğretmenler, 01 Mart ile 01 Temmuz tarihleri arasında ilk 14 hafta, okullarda danışman öğretmenlerden eğitim alacak. Bu eğitimleri tamamlayan aday öğretmenler, 01 Temmuz - 01 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitim görecekler ve daha sonra okulların açılmasıyla mesleğinde tecrübe kazanmış öğretmenler olarak göreve başlayacaklar.

ersin yazıcı rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!