Advert
Advert
Advert

Rizespor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

İlk defa 1975-1976 sezonunda, Türkiye Kupası maçları oynamaya hak kazanan Rizespor, Türkiye Kupasında mücadele ettiği 40. sezonunda, Başakşehirspor maçında, rakibini çeyrek finalde elemesinin ardından tarihinde 3. defa yarı final oynamaya hak kazandı.

Rizespor Türkiye Kupası'nda yarı finalde
Rizespor Türkiye Kupası'nda yarı finalde admin

YARI FİNAL OYNANILAN SEZONLAR

2002-2003 Sezonu: Rizespor tarihinde ilk defa yarı final oynadığı dönem 2002-2003 sezonu olmuştur. Bu sezonda Rizespor 2. Lig A Kategorisinde mücadele ediyordu. Rizespor 1. Tur maçında deplasmanda Akçaabat Sebatspor’u 5-1, 2. Tur’da Gaziantepspor’u 2-1, 3. Tur’da Samsunspor’u 1-0,  Çeyrek finalde Kocaelispor’u maçın normal süresi ve uzatmaları 1-1, penaltı atışlarıyla 4-1 yenerek, yarı finale yükselmişti. Rize’de  Gençlerbirliği ile  oynanan Yarı Final maçının normal süresi 1-1 bitmişti, karşılaşmanın  uzatma dakikalarını “Altın Gol” uygulaması ile kazanan Gençlerbirliği finale yükselen takım olmuştu. Rizespor’un Türkiye Kupasında ilk defa yarı final oynadığı bu dönemde teknik direktörlük koltuğunda Hikmet Karaman oturuyordu.

2007-2008 Sezonu: Rizespor ikinci defa yarı final oynadığı dönem, 2007-2008 sezonu olmuştur. Rizespor bu sezon Süper Lig’den küme düşme üzüntüsü yaşamasına rağmen, Türkiye Kupasında ilk 4 takım arasına girmeyi başarmıştı. 2. Tur’da Eskişehirspor’u 2-1 geçerek gruplara kalmayı başaran Rizespor, gruplarda mücadele ettiği Beşiktaş, Ankaraspor, Ankaragücü ve Diyarbakır Diskispor’u geride bırakarak, A Grubunu lider olarak tamamlamıştı. Çeyrek Finalde Beşiktaş ile karşılaşan Rizespor, Rize’de oynanan maçı 1-0 kazanmıştı. Rövanş maçını 3-2 kaybeden Rizespor, yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Kayserispor ile karşılaşan Rizespor, Rize’de oynanan maçı 3-0, Kayseri’de oynanan maçı 4-1 kaybederek kupaya veda etmişti. Rizespor’un yarı final oynadığı bu dönemde teknik direktörlük koltuğunda Erdoğan Arıca oturuyordu.

2015-2016 Sezonu: Rizespor 2015-2016 sezonunda, 2. Tur’da Ankara ekibi Adliyespor’u 2-0, 3. Tur’da Bursa ekibi Orhangazispor’u 1-0 yenerek gruplara kalmayı başaran Rizespor. Grup maçlarında, Bucaspor, Mersin İdman Yurdu ve Aydınspor 1923 ile mücadele etti. D Grubunu 2. sırada tamamlayarak son 16 turuna kalmayı başaran Rizespor, bu turda Sivas temsilcisi Sivas Belediyespor ile karşılaştı. Sivas’ta oynanan maçı 2-0 kazanarak, çeyrek finale yükselen Rizespor, çeyrek finalde İstanbul Başakşehirspor ile karşılaştı. Çeyrek final ilk maçında rakibini deplasmanda 2-0, Rize’de ise 1-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Tarihinde 3. defa yarı finale yükselen Rizespor’da teknik direktörlük koltuğunda, kulübü ilk defa yarı final oynatan Hikmet Karaman yer alıyor.

Hikmet Karaman 2001-2002 sezonunda Kocaelispor ile Türkiye Kupası şampiyonu olmuştu. Bakalım bu başarıyı Rizespor ile tekrarlayabilecek mi?

https://twitter.com/fitruka1953
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!