Advert
Advert
Advert

Rizespor küme düşer mi?

Ligin ikinci yarısının başladığı tarihten itibaren hemen hemen tüm Rizesporlu taraftarların aklındaki tek soru Rizespor küme düşer mi?

Rizespor küme düşer mi?
Rizespor küme düşer mi? admin

Ligin ilk yarısını, 24 puanla 8. sırada tamamlayan Rizespor, devre arasına büyük ümitlerle girmişti. Uzun yıllardan sonra küme düşme hesapları yapmadan sezonu tamamlama düşüncesi hepimizde vardı. Bu düşünce, ligin ikinci yarısının başlamasının ardından uçup gitti. Ve daha önceki sezonlardaki gibi küme düşme hesapları yapmaya başladık.

Açıkçası yaşadığımız bu tablo bize çok tanıdık geliyor. En son küme düştüğümüz 2007-2008 sezonunda, ligin ilk yarısı 21 puanla 11. sırada tamamlamıştık. Ligin ikinci yarısında ise sadece 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyet alarak, 8 puan toplayabilmiştik. Sezon sonunda 29 puanla küme düşmüştük.

2007-2008 sezonunun ligin ilk yarısındaki puan tablosuna göre, Rizespor’dan 8 puan geride olan Ankaraspor, lig sonunda 41 puan toplayarak 10. sırada  sezonu tamamlamıştı.  Rizespor ile aynı kaderi taşıyan Kasımpaşa ligin ilk yarısında 9, ikinci yarısında 20 puan toplamda 29 puan. Manisaspor ise ligin ilk yarısında 17, ikinci yarısında 12 puan toplayarak, toplamda 29 aynı puan alarak küme düşmüştü.

2015-2016 sezonunun 22. haftasını geride bıraktık. İkinci yarı başlayalı 5 hafta oldu. Ligde ikinci yarıda galibiyet alamayan tek takım Rizespor oldu. 5 maçta, 4 mağlubiyet,  1 beraberlik alan Rizespor’un bu konumu benim aklıma yukarıda bahsettiğim 2007-2008 sezonunu getirdi. Benzer tabloyu bu sezonda yaşayabiliriz. Bu duruma düşme nedenleri; kadro derinliğimizin olmaması, devre arasında transfer yapılmaması, futbolcuların form düşüklüğü, Kweuke gibi takımın tek ve en önemli silahının sakatlanıp sezonu kapatması vs…

Yapacak fazla bir şey yok, elimizdeki mevcut kadro ile kalan 12 maçı tamamlamak zorundayız. Biran önce takımın toparlanıp, küme düşme hattından uzaklaşmalıyız. Aksi takdirde Süper Lige tekrar veda etmemiz uzak bir ihtimal gibi görünmüyor (!)

SON 15 DAKİKALAR

Rizespor ligin ilk yarısında, attığı 24 golün 9'unu son 15 dakikalık periyotta (75-90.dakika arasında) attı. Ve bu goller sayesinde 14 puan topladı (4 galibiyet-2 beraberlik).

Ligin ikinci yarısında oynadığımız 5 karşılaşmanın, 3’ünü (Gençlerbirliği, Sivasspor ve Antalyaspor) son 15 dakikada yediğimiz gollerle mağlup tamamladık.

Bu durum, takımdaki konsantrasyon bozukluğunun göstergesidir. İçinde bulunduğumuz durumdan bir an önce çıkmamız gerekiyor, yoksa Rizespor tarihinde 5. defa Süper Lig’den düşecek, son pişmanlık fayda etmeyecek !!!

https://twitter.com/fitruka1953
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!