Advert
Advert
Advert

Ardeşen'de Şehit ismi taşıyan okul kapandı

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde Şehit ismini taşıyan ilk öğretim okulu kapatıldı.

Ardeşen'de Şehit ismi taşıyan okul kapandı
Ardeşen'de Şehit ismi taşıyan okul kapandı admin

Ardeşen ilçesine 20 km uzaklıkta olan, Tunca Şehit Cumali Ayçiçek ilkokulu, öğrenci olmayışından dolayı 2015-2016 eğitim öğretim yılında atıl duruma düştü.

Gelişim TV Haber ekibinin yaptığı habere göre beldede öğrenci kalmadığından dolayı kapanan okulda en son eğitim öğretim faaliyeti gösterdiği 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde 10 derslik, 3 öğretmen ve 20 öğrenci bulunuyordu.

Geçmiş yıllarda tüm yurtta köy okulları taşımacılık sistemine geçmesiyle birçok okul kapanmıştı anca belde halkının Ardeşen ilçesine inmeleri ve öğrenci sayısının en son 3 kişiye düşmesiyle 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime son nokta koyuldu.

42 YIL ÖNCE ARDEŞENLİLER OKUL İÇİN 7 YIL UĞRAŞMIŞLAR

Gerek belde halkı gerekse ilçe halkının şehit ismini taşıyan okulun kapanmasını doğru bulmadıklarını bunun en çarpıcı örneğini 7 Aralık 1974 yılında Günaydın gazetesinde manşet olan haberde yani 42 yıl önce yapılan haberde “Ardeşenliler 7 yıl uğraşmadan sonra liseye kavuşabildiler” haberi ile manşet atmıştı.

Okulun web sayfasında okul yetkililerin yazdığı yazıda dikkat çekiciydi; “Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamaya çalışmak. Öğrencilerimizin becerilerine ve gereksinimlerine uygun eğitim hizmeti sunmaya çalışırken, Örnek alınan; öncü, katılımcı ve paylaşımcı, sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyabilen bir okul olmak amacımız” yazısı okuldan kalan son hatıra olarak kaldı.

Haber: Necmettin Yarıcı/Gelişim Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!