Advert
Advert
Advert

Rizespor'da bunu da gördük!

Sezon başı yapılan yanlış transferlerin ardından kör topal iyi bir başarı elde edilip, devre arası transfer sürecini iyi geçiremeyen Rizespor’u ikinci devre ne gibi sonuçların beklediğini hep beraber göreceğiz.

Rizespor'da bunu da gördük!
Rizespor'da bunu da gördük! admin

Transfer yapılamamış olabilir. Zaten bu saatten sonra neden yapılamadığını konuşmanın bir faydası yok. Umarız Ümit Kurt transferi takıma hayırlı olur ve istenilen “beyin” görevini görür. Sezon başı transfer olayı daha kolaydır ancak devre arasında bu anlamda her kulüp sıkıntı çekebiliyor. Ancak kafama takılan sorular çok başka…

Bu ne tezatlık!

Sezon başı yaptığı transferlerde hatasını anlayan bir kulüp (Yönetim ya da teknik heyet fark etmez), devre arasına kadar ne tür eksiklerini gördüğü, bildiği halde bunun çözümünü 1 aylık transfer süreci ve 20 günlük devre arası boyunca, üstelik 1,5 Milyon Avro gibi bir bütçesi olmasına rağmen telafi edemiyorsa tutup bu saatten sonra bahaneler sıralamak yerine susmayı tercih etse daha makbule geçerdi.

Hikmet Hoca’nın bugünkü açıklamalarını okuduktan sonra şaşırmamak elde değil. İnsan düşünmeden edemiyor; Yahu hocam sen değil miydin devre bitmeden “Bu takıma bir kalp nakli gerekiyor.” diyen?

Sen değil miydin "Kadroyla ilgili sorunu ben de yönetim de başkan da biliyor. Acil operasyon lazım olduğunu biliyoruz” diyen?

Sen değil miydin, ikinci devrenin başında oynanılan ve kaybedilen maçların ardından “İstediğimiz iki oyuncuyu alsaydık iki maç da böyle bitmezdi” diyen?

Sen değil miydin, bugün 1,5 Avro bütçem vardı açıklaması yapmadan önce “Yönetimin transferde paraya kıyması gerekiyor, transferde geç kalıyoruz, Başkan’dan bu sefer yetkiyi ben aldım, transferleri ben yapacağım, sezon öncesi yapılan transferler yetersiz kaldı, yönetim transferde geç kalıyor, bu affedilecek bir şey değil, camia haklı, buradan herkes mesaj alsın, bu takımın bir beyne ihtiyacı var” diyen?

Bu açıklamalarından yola çıkarak biz de hep yönetimde kabahati bulup durduk. Karaman’ın şimdiye kadar topu yönetime atarken bugün tüm sorumluluğu üstleniyor olmasını, aradaki bu tezatlığı anlayabilmiş değilim açıkçası.

1 günlük transfer

Bu transfer sürecinde yaşanan skandal gelişme ise Çaykur Rizespor’un kendi altyapısında yetişmeyen 1997 doğumlu Deniz Kerem Şişman isimli genç futbolcuyu profesyonel yapıp aynı gün Pazarspor’a kiralamış olmasıdır.

Altyapısında onlarca futbolcu alın teri dökerek profesyonel olma hayalleri kurarken, Galatasaray altyapısında futbola başlayıp onlarca takım değiştiren bir futbolcuyu profesyonel yapmak hangi haklı sebebe dayanıyor bilemiyorum.

Deniz Kerem ile yaz döneminde Rizespor U21 ekibiyle idmanlara çıkmaya başladığında oturmuşluğum, sohbet etmişliğim var. Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz aracılığıyla Rizespor’da denenmeye gelmişti. Ancak burada bulunduğu süre içinde yetersiz bulunması ve yaşanan bazı olayların Hikmet Karaman’a aktarılmasının ardından bu genç futbolcu Karaman’ın talimatıyla kulüpten gönderildi. Yazı uzamasın diye çok iyi bildiğim süreçle ve yaşananlarla ilgili detaylara girmiyorum.

Rize’den ayrıldıktan sonra 5 ay içinde 2 takıma giden Deniz Kerem transferin son gününde sessiz sedasız Rizespor’da profesyonele imza attırılarak aynı gün Pazarspor’a sezon sonuna kadar kiralık gönderiliyor. Kimsenin günahını almak istemem, bu 5 ayda bu genç futbolcu dilerim kendini geliştirmiş olur ve Pazarspor’da başarılı bir sezon geçirir de ben yazdıklarımdan dolayı pişmanlık duyarım.

Yıllarca bu kulüpte dayısı, amcası, arkası olanların bir yerlere gelebildiğini yazıp durdum. Bu anlamda bildiğim örnekler mevcut. Şimdi Rizespor yönetimi hangi gerekçe ile neye istinaden Deniz Kerem’e bu kıyağı geçme gereği duydu bunu merak ediyorum?

Kendi kulübünde 1 ay bile kalmayan, yetersiz bulunan, teknik direktörün tarafından takımdan gönderilen bir genci, hangi rapora göre profesyonel yapıyorsunuz? Ayrıca merak ediyorum yetiştirme bedeli de ödendi mi, ya da ödenecek mi bu isim için?

Bu durum kendi altyapına ihanet değil midir? Kendi altyapı futbolcularının vebalini almak değil midir? Sayın Metin Kalkavan, Sayın Halim Mete, Sayın Koray Deniz ve diğer yöneticiler… Hepinize soruyorum ve mantıklı bir açıklama bekliyorum. Bu kendi evlatlarınızın hakkını gasp etmek değil midir?

Bana göre Rizespor, tarihi boyunca kendisine bu kadar kara bir leke hiçbir zaman sürmemiştir. Ancak bu transfer Rizespor tarihine sürülen kara bir lekedir. Yüzlerce altyapı futbolcusuna ihanet, onların gelecek hayallerini, ümitlerini ortadan kaldırarak kulüplerine olan güveni tamamen ortadan kaldırmaktır.

Dilerim 2020 yılına kadar Rizespor’un imza attırdığı Deniz Kerem bu süreç içinde binlerce dolar, avro edecek bir futbolcu olur da, o gün geldiğinde ben bu yazdığım word belgesinin çıktısını alarak yutarım.

Ortada bir adam kayırma durumu var. Aynı kayırmayı alt yapınızdaki tüm futbolcularınıza da geçersiniz umarım.

çaykur çaykur rizespor rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!