Advert
Advert
Advert

Rize'de 60 bin öğrenci yarıyıl karnesi aldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Rize'deki okullarda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Rize'de 60 bin öğrenci yarıyıl karnesi aldı
Rize'de 60 bin öğrenci yarıyıl karnesi aldı admin

Rize'de 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. İl genelinde 285 okulda eğitim gören toplam 60 bin 084 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.

Rize Doğuş Çay İlköğretim okulu ve Şevket Yardımcı İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen ve görüntülediğimiz karne töreni ile, 28 Eylül'de başlayan eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci ve öğretmenler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 8 Şubat Pazartesi günü başlayarak, 17 Haziran Cuma günü son zilin çalmasıyla tamamlanacak.

EN ÖNEMLİ AVANTAJIMIZ GENÇ NÜFUSUMUZ

Vali Ersin Yazıcı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin Cuma günü sona erecek olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında,geleceğin teminatı olan gençlerin eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız öğretim yılımızın birinci dönemini huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. Amacımız, gençlerimizin her dönem başarılı ve iyi eğitimli olabilmelerine imkân sağlamak, geleceğe daha güvenli ve bilinçli bakabilmelerine olanak hazırlamaktır. Eğitimde hedefler koyduk. Bu hedeflere Rizeli hemşehrilerimin gayretleri ile ulaşacağımıza inanıyorum. İki yıldır uygulamakta olduğumuz Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi eğitimimizin niteliğinin artmasına ve sürdürülebilir stratejik planlar hazırlamamıza temel oluşturmuş olacak. Bizim en önemli avantajımız genç nüfusumuz. Ülkemizin dünya ile yarışması, 2023 hedeflerine ulaşmamız için yavrularımızın kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor“ dedi.

BENİM NEREDE EKSİĞİM VAR

Ailelerin başarısız çocuklarına karşı duyarlı olmalarını isteyen Vali Yazıcı, “Çocuklarınızın karneleri sizin onlara göstereceğiniz sevginin göstergesi olmasın. Bu dönemde beklediğiniz karne notları olmayabilir. Çocuğunuzun notu yeterli değilse lütfen çocuğunuzu üzmeyin. Eksikliği varsa ‘acaba benim nerede eksiğim var’ diye kendinizi de değerlendirin. Bir yandan tatillerini yapsınlar, bir yandan da kitap okumayı ihmal etmesinler. Çocuklarınız zayıf getirdi diye sakın onlara sitem etmeyin. Karnesinde kırık notu olan öğrencilerimize anlayışla yaklaşılmasının yanında, akranlarıyla kıyaslanması ve sürekli eleştirilmeleri endişe ve korkuya yol açabileceği gibi kendilerine olan güvenlerini de sarsacaktır. Kaldı ki karneler sadece öğrencilere değil; öğretmenler, veliler ve öğrencilere aittir" diye ifade etti.

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tüm eğitim camiasına, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni eden Vali Yazıcı, ”Saygıdeğer Öğretmenler, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ilimizin başarı seviyesinin arttırılmasında göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin. Sizlere sağlıklı, mutlu ve gönlünüzce yaşayacağınız bir yarıyıl tatili diliyorum“ dedi.

ÜLKENİN YÖNETİMİNDE SİZLER GÖREV ALACAKSINIZ

Öğrencilerden yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde ikinci döneme daha iyi hazırlanmak için iyi bir fırsat olarak değerlendirmelerini isteyen Vali Yazıcı, “Sevgili öğrenciler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yarın bu ülkenin yönetiminde sizler görev alacaksınız, sizler söz sahibi olacaksınız. Yolunuza ışık tutacak bilgiler, geleceğe dair başarı ve mutluluk hayalleri biriktirin. Geleceğin büyükleri olarak sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Zamanın kıymetli olduğunu ve kendinizin bu ülke için çok değerli olduğunu asla unutmayın. Günlerinizi güzel değerlendirin. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. Sonuçta hedefinize ulaşırsınız. Tatil dönemini dinlenmenin yanı sıra kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle değerlendirmeniz de çok iyi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!