Advert
Advert
Advert

Kasap ve ekibi değişimi Batum'da aradı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gürcistan’ın Batum şehrine düzenlenen Kültür ve İnceleme Gezisi ne katıldı. Geziye Belediye Meclis üyeleri ve İlgili Birim Müdürleri de katıldı.

Kasap ve ekibi değişimi Batum'da aradı
Kasap ve ekibi değişimi Batum'da aradı admin

Sabah saatlerinde Rize’den Batum’a hareket eden heyet, Sarp sınır kapısı geçiş işlemlerinin ardından, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, geçtiğimiz yıl 6 milyon turistin giriş çıkış yaptığını ve bu sayının yarısını Türk turistlerin oluşturduğunu dile getirdi. Sarp sınır kapısının stratejik ve lojistik önemine de değinen Başkan Kasap, önümüzdeki süreçte Rize Günleri’nin Batum’da yapılabilmesi için Başkonsolos Temizkan ile fikir alışverişinde bulundu.

Başkonsolos Temizkan’ın da sıcak baktığı Kültür etkinliğine, Batum Belediyesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu dile getirerek, diyaloglar çerçevesinde Rize Günlerinin Batum’da yapılmasının İki şehre de kültürel açıdan önemli bir vizyon sağlayacağını söyledi.

RİZE’DE DEĞİŞİM VE GELİŞİM SAĞLAMALIYIZ

Bir günlük Kültür İncelemelerini değerlendiren Başkan Kasap; “Bu faaliyetimiz, bizim önümüzü daha iyi görmemizi sağlıyor. 6 yıl önce ziyaret ettiğim bu şehrin çok hızlı değişimler yaşadığını gözlemledim. Toplumsal olaylarda bakış açısının yaygınlaştırılması önemli bir detay. Bu manada aldığımız dersler de var. Çevre Temizliği, Kültür-Sosyal ve Mimari yapıdan insan hassasiyeti ne kadar birçok noktayı gözlemleyip notlarımızı aldık. İnşallah bunların değerlendirmesini yaparak, Rizemizde de bakış açısını oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu bir süreç aniden gelişmiyor, belki biz değişikliğin farkına varmıyoruz ancak, dışarıdan gelen birçok insanın Rize ile ilgili olumlu eleştirilerini alıyorum. Yeterli olmadığının da bilincindeyiz! Çok belirgin bir şekilde değişim ve gelişim sağlamalıyız. Bu manada bu ekip öncü bir ekip olmalı ve tarihte yerini almalı.” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!