Advert
Advert
Advert

2. Rize Sempozyumu çalışmaları başladı

Rize Valiliği Koordinesinde gerçekleştirilecek olan 2. Rize Sempozyumu çalışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

2. Rize Sempozyumu çalışmaları başladı
2. Rize Sempozyumu çalışmaları başladı admin

Rize Valiliği ve Rize’de hizmet veren, tüzel ve özel kurum ve kuruluşların işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanan 2. Rize Sempozyumu'nun alt komisyon üyelerinin isimleri belirlendi ve sempozyumun düzenlenmesine öncülük edecek olan kurumlardan görevlendirmeler yapıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret eden Gazeteciler Bayram Ali Kavalcı, Orhan Yazıcılar ve İsmet Köseoğlu sempozyumla ilgili bilgiler verdiler.

İlki 2006 yılında gerçekleştirilen Rize Sempozyumu ile ilgili açıklama yapan Vali Ersin Yazıcı, “Bu gibi kültürel ve bilimsel faaliyetler Rize'nin tanıtımı için de son derece önemlidir. İkinci Rize Sempozyumunun daha verimli, daha kaliteli ve daha çok ses getirmesi için çalışmalarımıza bu yıl biraz daha erken başlamış olduk. Bu sempozyum ile Rize'nin tanıtılacak birçok yönü ortaya konulmuş olacaktır. Rize'nin coğrafi, tarihi, kültürel, sanatsal ve ekonomik zenginliklerinin etkin bir biçimde değerlendirilmesi, bu alanlarda meydana gelen sorunların tespit edilmesi ve çözüm yollarının üretilmesi, Rize'nin genel kitlelere tanıtılması, yörenin bilimsel ve kültürel anlamda daha gelişerek seçkin il olmasında katkıda bulunması amacıyla 2. Rize Sempozyumu'nun hazırlıklarına şehrimizin güçlü kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. Etkinlik süresince Türkiye'nin dört bir yanından katılacak akademisyenler ile Rize'ye ait değerleri belirleyecek, sorunları tespit edecek ve çözüm stratejileri geliştirmek için beyin fırtınası gerçekleştireceğiz. Rize ile ilgili bu kapsamda bir sempozyumun gerçekleştirilecek olması büyük bir hizmettir. Bu sempozyumun Rize ilinin güzelliklerinin tanınması ve tanıtılması açısından büyük yararları olacağına inanıyorum" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!