Advert
Advert
Advert

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü unutulmadı

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü unutulmadı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü unutulmadı admin

Vali Yazıcı mesajında, hür ve tarafsız basının, çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Vali Yazıcı, “Gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Basın milletimizin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır“ dedi.

Basın camiasının kentin tanıtımı ve kalkınmasına büyük katkı sağladığını vurgulayan Vali Yazıcı, “İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyor selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN KASAP’DAN GAZETECİLERE MESAJ… Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 24 saat mesai mevhumu göstermeksizin fedakarca görev yapan basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Prof. Dr. Kasap, Milletin müşterek sesi Basının büyük rolüne ve önemine değinerek, toplum biliminin sürekliliği için yöneten ve yönetilenlerin arasındaki iletişimi en doğru şekilde sağlayan aracın basın olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kasap, mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin problemlerinin ve hayranlık uyandıran güzelliklerinin gündeme getirilmesinde ki sorumluluğunu, kamuoyunu, Ülkede ve Dünyada gelişen olaylardan haberdar edip bilgilendirilmesini, tarafsız görev anlayışı içerisinde devam ettirmesi dileğimle, Rize’ye özen ve ihtimamlarından ötürü meslek ahlakı, şuuru ve gayreti içerisinde çalışan tüm gazetecileri tebrik ediyorum. Görev başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” AVCI'DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Avcı, mesajında gazeteciliğin dünyanın en zor ve fedakarlık gerektiren mesleklerinden biri olduğunu belirterek; "Basın mensupları gerek ulusalda gerekse yerelde kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra etmektedirler. Bu anlamda ilimizdeki siyasi,sosyal,ekonomik ve kültürel gelişmeleri basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif ve tarafsız bir şekilde yansıtarak kamuoyunun aydınlatılmasını sağlayan tüm basın mensuplarının 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarım." dedi.

BAŞKAN SADETTİN TÜRÜT'TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Türüt mesajında: "Toplumun her kesimini yaşanan güncel olaylardan haberdar eden, habere ulaşmak için her türlü zorluğa katlanan gazetecilerimizin kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışla yerine getirmek gibi ulvi görevleri vardır. Mesleklerini icra ederken tarafsız ve objektif habercilik anlayışıyla bizlere doğru ve yansız bilgiler vermeye çalışarak, halkımızın gören gözü işiten kulağı ve konuşan dili olmuşlardır. Bu anlamda meslek etiği ve çalışma gayreti içinde görevini ifa eden tüm gazetecilerimizi tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Ebediyete intikal eden gazetecileri rahmetle anıyor, Rize'mizde ve bölgemizde mesleğini icra eden değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

RİZE ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANINDAN MESAJ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Rize İl Başkanı İhsan Alkan'ın mesajında şöyle dedi; "Basınımızın değerli temsilcileri, sizler ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde önemli katkılarda bulunuyorsunuz. Aynı zamanda milletimizin gözü kulağı olmuş, ülkemizdeki gelişme ve değişmeleri doğru algılayıp yorumlayarak okuyucusuna aktararak, bu anlamda toplumumuzun sesi olma görevini üstleniyorsunuz.

Zorlu çalışma ortamlarınızla, haber alma ve yayma özgürlüğünün korunması, gerçeklerin ortaya çıkarılmasında gösterdiğiniz emeğe saygı duyulmalı ve bu emeğinizden dolayı hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesile ile, Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, toplumun vicdanı olan gazetecilerimize başarılı hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim"

ak parti ersin yazıcı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!