Advert
Advert
Advert

2015'in En İyileri Altyazı'da

Altyazı Aylık Sinema Dergisi Ocak 2016 sayısında, 2015’te sinema namına heyecan veren filmleri ve sahneleri kapsamlı bir dosyayla hatırlıyor.

2015'in En İyileri Altyazı'da
2015'in En İyileri Altyazı'da admin

Geçtiğimiz yıl vizyona giren filmler arasından yapılan değerlendirme sonucunda yılın en iyi on filmini belirleyen Altyazı, eleştirmenlerin listelerinden vizyon görmeyen filmlere, yönetmenlerin seçtiklerinden en iyi yerli belgesellere on beş sayfalık vizyon dosyasında 2015’in sinema gündemine geniş yer ayırıyor.

GENÇLİK Paolo Sorrentino’nun geçen yıl Cannes’da yarışan ve Avrupa Film Ödülleri’nden En İyi Film ödülüyle dönen Gençlik’i (Youth), en verimli dönemlerini geride bırakmış karakterlerin yaşam enerjilerini yeniden keşfetme arayışlarını konu ediniyor. Altyazı’da bu ay, Sorrentino’nun çok karakterli ve çok bakışlı bir yapı kurduğu bu son filmine dair Fırat Yücel’in imzasını taşıyan değerlendirme yazısı okunabilir.

BASKIN: KARABASAN Dünya galasını Toronto Film Festivali’nde yapan Can Evrenol’un ilk uzun metrajı Baskın: Karabasan, Türkiye’de başka türlü bir korku sinemasının yapılabileceğini göstermesiyle dikkat çekiyor. Dergide bu ay, Evrenol’la ilk filmi üzerine yapılan söyleşinin yanında, filme psikanalitik bir okuma getiren inceleme yazısı da yer alıyor.

POPÜLER YERLİ KOMEDİLER Hasılat rekorları kıran Düğün Dernek ve Recep İvedik serilerine, mizah dergilerinin sinemamızdaki başlıca temsilcisi Cem Yılmaz filmlerine ve ekranlarda yeni bir mahalle tahayyülü yaratan Burak Aksak’ın mizahına odaklanan kapsamlı bir analiz yazısı, yerli komedi filmlerimizin seyirciyle kurduğu/kuramadığı diyalogların izini takip ediyor ve bu filmlerin sınıfsal yankılarına bakıyor.

YUVARLAK MASA TARTIŞMASI: STAR WARS Gişe rekorlarını altüst eden yeni Star Wars filmi Güç Uyanıyor (The Force Awakens), serinin hayranlarını genel olarak tatmin etse de, J.J. Abrams’ın seriye getirdiği yoruma mesafeli yaklaşanlar da oldu. Fantastik sinemaya ilgileriyle bilinen Kutlukhan Kutlu ve Fatma Cihan Akkartal, roman ve öyküleriyle tanınan Hakan Bıçakcı ve Doğu Yücel ile sinema yazarları Fırat Yücel, Ali Deniz Şensöz ve Evrim Kaya’nın yeni Star Wars’u enine boyuna ele aldıkları yuvarlak masa tartışması bu ay Altyazı’da.

ALTYAZI’da ayrıca Jacques Audiard ile söyleşi: Altın Palmiyeli Dheepan üzerine Setsuko Hara’ya veda: Ozu filmlerinin unutulmaz divası Jocelyne Saab ile söyleşi: Lübnanlı yönetmenle gerçekliğe tanıklık eden filmleri üzerine The Hateful Eight: Tarantino bu kez kendi oyununda mağlup Diriliş (The Revenant): Gösterişçi bir western Spotlight: Gazeteciliğe romantik bir bakış Life: Tüm fantezilerden soyutlanmış bir James Dean Steve Jobs: “Deha”nın günahı olmaz mı? Ayın Kısası: Başak Büyükçelen’in Derin Nefes Al filmi Bir An: Alper Atalan Gattaca (1997) filminden bir sahneyi kaleme aldı +Hediye Afişler: The Club (El Club) ve Yalan Labirenti (Im Labyrinth des Schweigens)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!