Advert
Advert
Advert

RENK Projesi'nden kitaba uzanan başarı öyküsü

Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda eğitim gören 4. sınıf öğrencileri anılarını, hayallerini, rüyalarını yazdı.

RENK Projesi'nden kitaba uzanan başarı öyküsü
RENK Projesi'nden kitaba uzanan başarı öyküsü admin

Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda eğitim gören 4. sınıf öğrencilerinin yazdıklarıyla ortaya çıkan "Minik Kalemlerden Öyküler" isimli kitap, Minik yazarlar tarafından Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya hediye edildi.

Öykülerin kahramanlarının hayatın içinden kişiler olduğunu söyleyen Koordinatör Sınıf Öğretmeni İsmail Yeşil, "Minik Kalemler, bu eserleriyle her zaman birer minik olarak görülen çocukların fırsat tanındığı takdirde ne kadar güzel şeyler yapabileceklerini göstermiş oldular. Çalışmamızın küçük büyük tüm çocuklara ve eğitimcilere yararlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Öyküleri özenle yazan öğrencileri tebrik eden Vali Ersin Yazıcı, "Bunlar kurumsal kimlik açısından da son derece önemlidir. Yazılı hafıza hayatımızın her alanında yanımızda olacak ve bizler de sizlerle her zaman gurur duyacağız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bunlar bizim için gurur kaynağıdır. Hem olumlu örnekler olması bakımından hem de bir eserimiz olmuş oldu. Bol bol okuyarak ve yazarak bu yeteneğinizi daha da geliştireceksiniz. Ailelerinizi ve öğretmenlerinizi de tebrik ederim. Okumaya her zamankinden daha fazla vakit ayırın. Başarılarınızın devamını diliyorum. Umuyorum ki en kısa zaman da yazdıklarınızı okuyacağız" dedi.

Hayallerinin yanı sıra başlarından geçen olay ve olguları "Minik Kalemlerden Öyküler" adlı kitaplarında toplayan minik yazarlar yeni çalışmalarla yazmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Ziyarette Minik Kalemlere, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Cumali Yazıcı, Koordinatör Sınıf Öğretmeni İsmail Yeşil eşlik etti.

"Başarıya ulaşmak istemekten geçiyor"

Öte yandan Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Yazıcı ilk olarak okulda öğrencilerle kahvaltı etkinliğinde bir araya gelerek öğrencilere hitaben şunları söyledi: "Öğrenci arkadaşlarımızla güzel bir kahvaltıda bir araya geldik. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, başarının temel şartı inanmaktır. Başarıya ulaşmak istemekten geçiyor. Sadece dil ile başarıyı istemek yeterli olmaz, buna kalpten inanmalı ve gereğini yapmalısınız. Gelecekte ülkeyi yöneten makamlarda sizler oturacaksınız. O gün gelmeden kendinizi en iyi şekilde hazırlamalı ve yetiştirmelisiniz. İmkânsız diye bir şey yok. Hedeflerimizde bizi başarıya götürecek adımları iyi belirlemeli ve uygulamalıyız. Her adım hedefe daha da yaklaştıracaktır"

Kahvaltı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve İyidere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

ardeşen ersin yazıcı iyidere rize rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!