Advert
Advert
Advert

Güneysu'da 20 bin kitaplık kütüphane açıldı

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Güneysu'da 20 bin kitaplık kütüphane açıldı
Güneysu'da 20 bin kitaplık kütüphane açıldı admin

Kütüphane açılışındaki kurdeleyi Rize Valisi Ersin Yazıcı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Külünk birlikte kesti.

Vali Ersin Yazıcı, kütüphanenin açılışında yaptığı açıklamada, çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkati çekti. Kitap okuma kültürünü ilimizde yaygınlaştırmak ve bunu alışkanlık haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Kütüphanelerin açılmasının yeterli olmadığını, buradan yararlanabilmek, devamlılığı sağlamak, içindeki bilgi hazinelerinden herkesin yararlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Kütüphaneleri sahiplenmek için hepimize görev düşüyor" dedi.

Kütüphanenin Rize'ye ve eğitime katkıda bulunacağından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bizler okuma faaliyetlerinin yaygınlaşması için kütüphaneleri çok gerekli görüyoruz. İnşallah öğrencilerimiz en güzel şekilde faydalanacaktır. Gerçekten güzel bir hizmet. En güzel arkadaşın kitap olduğunu yaşayarak öğrenmeliyiz. Aksi takdirde toplumsal anlamda bir aydınlanmadan söz edemeyiz. Bu kütüphanemiz Rize'nin kültür hayatına yeni bir değer daha katacak. Burada elbette öğrencilerimize, öğretmenlerimize çok iyi kütüphane ortamı sunmak istiyoruz. Rize halkına da bu hizmeti vermek istiyoruz. 20.000 kitabı aşacak kütüphanenin en eşsiz eseri ise 'Ahmed Karahisari Mushaf-ı Şerifi' adıyla tanınan Kur'an-ı Kerim'in 'tıpkı basımı' büyük ilgi görecektir" şeklinde konuştu.

Açılış sonrası Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Külünk, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar RENK Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte açılışı yapılan kütüphanede kitap okuyarak, oluşturulan kütüphanenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

ersin yazıcı rize rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!