Advert
Advert
Advert

Rize Dernekleri Federasyonu'ndan örnek davranış

Rize Dernekleri Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle örnek bir etkinliğe imza attı., 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle örnek bir etkinliğe imza attı.

Rize Dernekleri Federasyonu'ndan örnek davranış
Rize Dernekleri Federasyonu'ndan örnek davranış admin

Ankaraa Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla; federasyon merkezinde söyleşi programı gerçekleştirdi.

Yapılan söyleşide Görme Engelliler Spor Kulüpleri Birliği Genel Başkanı Alper Tunga Olcayto tarafından Paralimpik Sporlar hakkında bilgi verildi. Genel Başkan yaptığı konuşmada, Judo, satranç, futbol, futsal, golbol ve yüzme gibi 8 dalda yapılan turnuvalarda başarı elde ettiklerini belirterekl, "Amacımız engelli arkadaşları bu tür spor dallarında faal olarak sporcu yapıp, sosyal yaşama kazandırmaktır." dedi ve engelli vatandaşların bu spor dallarıyla hayata tutunduklarını ifade etti.

Organizasyonu düzenleyen RİDEF Gençlik Kolları adına Gençlik Kolları başkanı Ahmet Cin yaptığı konuşmada yoğun katılım gösteren Rizeli öğrencilere teşekkür ederken, katılımcı gençlere bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Cin, "Bir sonraki planladığımız etkinlik 30-31 Ocak’ta Ayder’de düzenlenen Kardan Adam Festivaline Ankara’dan Rizelilerle katılım göstermektir. Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü üyelerini de misafir olarak bizimle Rize’ye gelmeye davet ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda Engelliler Federasyonu ile birlikte RİDEF ortak projeler üretmeyi kararlaştırırken, Engelliler Federasyonu Başkanı Olcayto, Rize Dernekler Federasyonu adına Genel Sekreter ve Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Sekreteri Güngör Oflu, Rize Merkez Derneği Sekreteri Abdurrahman Aksu ve Gençlik Kolları üyeleri Yelda İnceler, Ozan Özgür, Semih Gönen, Başak Daloğlu, Sacit Gedik, Hamdi Akın Halici, Ahmet Cin, Özge Pinaloğlu’na teşekkürlerini iletirken Gençlik Kolları adına Hamdi Akın Halıcı’ya plaket hediye etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!