Advert
Advert
Advert

Vali Yazıcı'nın RENK Projesi ziyaretleri sürüyor

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında okul ziyaretlerini sürdüren Rize Valisi Ersin Yazıcı Merkez İmam Hatip Ortaokulunu ve Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Yazıcı'nın RENK Projesi ziyaretleri sürüyor
Vali Yazıcı'nın RENK Projesi ziyaretleri sürüyor admin

Ziyaret ettiği okullarda, okul müdürleri ve öğretmenlerle RENK Projesi ile eğitim sorunlarını değerlendiren Vali Ersin Yazıcı, "Bizim ziyaretlerimizin amacı, çocuklarımızı daha iyi nasıl eğitebiliriz sorusuna cevap bulmaktır" dedi.

Vali Yazıcı, "Eğitime yapılan yatırımlar ülkeye yapılan en iyi yatırımdır. Çocuklarımızı hem ara eleman yetiştirme hem de üniversiteye hazırlama konusunda sizler çalışıyorsunuz. Bu okullarımız, Türkiye'nin geleceğinde ve çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve donanımlı, genç işgücü yetiştirilmesinde çok önemli olduğunu bir kere daha vurguluyorum. Teknik lise mezunlarına bu ülkenin çok ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanlığımız son yıllarda mesleki ve teknik eğitimin kapsamını genişletmek ve niteliğini yükseltmek için çok büyük gayret göstermektedir. Kalifiye eleman yetiştirmek için de işletmelerle işbirliği çok önem arz ediyor" dedi.

Gençlerin doğru mesleği seçip, hayatları boyunca mutlu olmaları ve işlerinden zevk alabilmeleri onların üretkenliğine de yansıdığını söyleyen Vali Ersin Yazıcı, "Yaptığınız işe dört elle sarılın. Artık imkânlarınız da fazla. Umutsuzluğa kapılmadan mücadelenizi verin. Fırsatların karşınıza ne zaman çıkacağı hiç belli olmaz. Ama umutsuzluğa kapıldığınız an yok olursunuz. İş hayatında başarılı olabilmek için, mesleğinizin ihtiyaç duyduğu niteliklere, iyi bir yabancı dile, deneyime sahip olmalısınız. Ayrıca ekip çalışması yapabilmelisiniz" diye konuştu.

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

ersin yazıcı renk projesi rize rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!