Advert
Advert
Advert

Engelli çocuklardan engelleri aşan etkinlikler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından bir program hazırlandı.

Engelli çocuklardan engelleri aşan etkinlikler
Engelli çocuklardan engelleri aşan etkinlikler admin

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve Okul Müdürü Mehmet Salih Cengiz’in açılış konuşması ile başlayan programa; Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Garnizon Komutanı Jd. Alb. Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, RTEÜ Rektör’ü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş Eğitim Merkezinde öğrenim gören çocukların Aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engellilerin sosyalleşmesine dikkat çeken Başkan Kasap, yaptığı açıklamada; Türkiye’de sekiz buçuk milyon engellinin yaşadığını söyleyerek, "Burada gösterilerini izlediğimiz Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ndeki evlatlarımızın aslında bizlere verdiği mesajın 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü olduğudur. Yani 3 Aralık’ı kutlamadı çocuklarımız farkındalık örneği sergilediler. Hepsi de çok başarılı oyunlar ile karşımıza çıktılar, gözlerinden öpüyorum. Emeği geçen tüm Öğretmen ve Aileleri tebrik ediyorum" dedi.

ENGELSİZ YÜREKLERDEN ENGELSİZ YANSIMALAR

Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışını gerçekleştirildi. Engelli öğrencilerin çalışmalarından oluşan el emeği göz nuru eserler, açılan sergide görücüye çıktı. Sergi yoğun ilgi görürken, ziyaretçiler de öğrencilerin yaptığı çalışmaları dikkatle inceledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Bu tür etkinliklerin engelli öğrencilerin sosyal hayata katılmaları açısından önemli olduğunu ve her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak zorundayız. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak, onların hayatın içine daha çok katılmalarını sağlamalıyız. Engellilerimizi topluma kazandırmak için devletimiz yoğun çalışmalar yapıyor. Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çalışmalarından mutluluk duyuyoruz, bu eserlerle kendi iç dünyalarını yansıtan engellilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

ersin yazıcı reşat kasap rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!