Advert
Advert
Advert

Çayeli'nde 60 haneli köy kayıyor

Rize'nin Çayeli ilçesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle 60'a yakın evin tehlike altına girdiği köyde 4 ev boşaltıldı; herkes korkudan köyü terk etti.

Çayeli'nde 60 haneli köy kayıyor
Çayeli'nde 60 haneli köy kayıyor admin

Çayeli İlçesine bağlı Yenice köyünde 3 hafta önce etkili olan şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanlarda köy yolu ulaşıma kapanırken, 4 ev boşaltıldı, 60’a yakın ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Tarım arazileri de büyük zarar gören köyün yolu, önceki gün ulaşıma açılabildi. Yaşananların ardından 3 hafta geçmesine rağmen hala daha evlerine dolan çamuru temizlemeye çalışan az sayıda köy sakin dışında, köyde kimse kalmadı. Köylerindeki heyelan tehlikesini anlatabilmek için drone kiralayan köylüler, havadan çekilen görüntüleri AFAD ekiplerine sundu. Görüntülerde köyde hemen her yerde heyelan yaşandığı da kayıtlara girdi.

Yenice Köyü Muhtarı Ekrem Yalçın da, köyün tamamına yakınının heyelan maruz kaldığını belirterek, "Köy dik bir alanda kurulu. Her yer kayıyor. Tedirginlik duyuyoruz. Köyde kimse kalmadı. Korkudan herkes ilçedeki evlerine ya da yakınlarının yanına gitti. Bir an önce önlem almazsak köy kayıp gidecek" diye dert yandı.

Bu arada Yenice Köyü’ne komşu Ormancık Köyü’nde de heyelanlar nedeniyle hasar meydana geldi. Köyde bazı evler heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı.

Kaynak: Posta.com.tr
çayeli rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!