Advert
Advert
Advert

Rize’de yatalak hastalara karyola desteği

Rize Sağlık Müdürlüğünce yatağa bağımlı hastalara karyola desteği devam ediyor.

Rize’de yatalak hastalara karyola desteği
Rize’de yatalak hastalara karyola desteği admin

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Sakatlık hastalık veya yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı hastalarımızın hem iyileşme süreçlerine katkıda bulunmak hem de bulundukları fiziksel ev ortamında rahatlarını sağlamak amacıyla hastalarımıza müdürlüğümüzün imkânları dâhilinde hasta karyolaları temin etmekteyiz" dedi.

Hem hastaların hem de bakımlarını üstlenen hasta yakınlarının rahatlığı bakımından büyük kolaylık sağlayan bu hasta yataklarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Tepe, "Ancak kendi imkânlarımız ve bağışlarla bu güne kadar ilimiz genelinde 370 adet yatalak hastamıza karyola yardımı yapmamıza rağmen ne yazık ki halen sırada bekleyen onlarca hastamız var." diye belirtti.

Tepe, hastaların karyola ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Sağlık anlamında son derece zor durumda olan ve belki de bundan sonraki yaşamlarını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kalacak bu insanlarımıza yardımcı olmak, onları birazda olsa rahat ettirebilmek toplum olarak hepimizin amacı olmalı ve elimizden geleni de yapmalıyız. Aynı zaman da verdiğimiz her bir hasta karyolası bir değil birçok hasta ve yakınını çok mutlu edecektir. Çünkü bu yataklar tutanak ile hasta sahiplerine verilmekte ihtiyaçları sona erdiğin de geri alınıp sırada bekleyen başka bir hastaya verilmektedir. Böylece bir karyola çok uzun yıllar birçok kişinin ihtiyacını karşılayıp büyük bir iyilik ve rahatlığa sebep olacaktır. Bu amaçla müdürlüğümüz imkânları ile 95 manuel hasta karyolası daha alınarak bugün itibarı ile yatağa bağımlı hastalarımıza dağıtımına başlanmıştır"

Tepe, "İlimiz de evde sağlık hizmetlerinin sunumuna başlanılan 2011 tarihinden itibaren onbir bin 204 hastaya ulaşılarak evde sağlık hizmeti verilmiştir. Ancak bu hastalarımızın haricinde halen yatağa bağımlı olup ulaşamadığımız yatağa bağımlı hastalarımız var ise gerek evde sağlık hizmeti alabilmek için gerekse de ayarlanabilir hasta karyolası vb. imkanlarından yararlanabilmeleri için aile hekimliklerine veya Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezimize (0464 214 93 21-544 38 33) başvurdukları takdirde hizmetin gerektirdikleri kurumumuz tarafından yerine getirilecektir. Bugüne dek bizlere bu anlamda desteklerini esirmeyen bakanlığımıza, valiliğimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

rize rize il sağlık müdürlüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!