Advert
Advert
Advert

Rize'deki Onkoloji Hastanesi'nde doktor sıkıntısı

RTEÜ Onkoloji Hastanesi tek bir tıbbi onkoloji uzmanı ile hizmet vermeye çalışıyor. Edinilen bilgiye göre; hastanenin tek tıbbi onkoloğun da tayini çıktı. Yakında Rize’deki onkoloji hastanesi doktorsuz kalacak.

Rize'deki Onkoloji Hastanesi'nde doktor sıkıntısı
Rize'deki Onkoloji Hastanesi'nde doktor sıkıntısı admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Onkoloji Hastanesi, tek bir tıbbi onkoloji uzmanı doktor ile hizmet veriyor. Her gün Rize ve çevresinden gelen yüzlerce kanser hastasının tedavi gördüğü hastanede görevli doktorlar sık sık tayinle gidince Rize’de tıbbi onkoloji uzmanı eksikliği yaşanıyor. Şu an Rize’deki tek tıbbi onkoloğun da farklı bir ile tayini çıktı. Önümüzdeki günlerde Onkoloji Hastanesi doktorsuz kalacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Gökhan Demiral, hastanede tayinlerden dolayı yaşanan doktor değişikliklerinin olduğunu belirtti. Demiral “Hastanede iki uzman doktor arkadaşımız vardı. Bir arkadaşımızın tayini çıktı ve ayrıldı. Şu anda bir uzman doktor arkadaşımız da he hangi bir aksama yaşanmadan hizmet vermeye devam ediyor. Bu arkadaşımızın da tayini çıktı. Tayini çıkan bu arkadaşımız hastanemizden ayrılmadan yerine 3 aylık geçici görevle başka bir uzman doktor arkadaşımızı görevlendireceğiz. Hastanemiz doktorsuz kalmayacak. Bu konuyla ilgili olarak biz ve ilgili makamlar bakanlık düzeyinde çalışmalarını sürdürüyor. Hastanedeki doktor sayısının artırılması için de çalışmalar sürmektedir. Bakanlığımızın atayacağı doktorun dışında üniversitemizin de hastanemizde bir uzman doktor görevlendirmek için davetleri bulunmaktadır” dedi.

Öte yandan hasta sayısı her geçen gün artan RTEÜ Onkoloji Hastanesinde 2015 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 14 bin 600 hastaya tıbbi onkoloji polikliniği hizmeti verildiği bildirildi.

Kaynak: Ajansrize
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rize rize eğitim ve araştırma hastanesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!