Advert
Advert
Advert

Rize'de muhtarlara çevre duyarlılığı anlatıldı

Rize Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarına ambalaj ve bitkisel atıklar konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

Rize'de muhtarlara çevre duyarlılığı anlatıldı
Rize'de muhtarlara çevre duyarlılığı anlatıldı admin

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çevre Servisi Geri Dönüşüm projesi kapsamında DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Ürt.San. ve Tic.A.Ş ve Riçev geri dönüşüm atık Maddeler İnş. Nak. ve Tic. Ltd. Şti. aracılığıyla yürüttüğü çalışmanın sunumunu, Deha Bölge Denetmeni Münür İşbilir, DEHA Bölge Sorumlusu Hakan Köksal ve DEHA Bölge Müdürü Yıldırım Bilgili ve RİÇEV Çevre Mühendisi Kadir Civelek tarafından gerçekleştirdi.

Yapılan toplantı Belediye Başkan yardımcısı İsmet Sivrikaya, Çevre komisyonu meclis üyeleri ve Rize Belediyesi Mahalle muhtarları katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Geri Dönüştürülebilir ambalaj atıkları (cam, metal, plastik, kağıt, karton) ve Bitkisel atık yağlar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Çevre kirliliği dünyada olduğu gibi, gün geçtikçe artan boyutlarıyla ülkemizde de önemini hissettirmektedir. Kirlenme,doğal kayanklarımızı kullanılmaz hale getirirken, insanlarımızı da tedirgin etmektedir. Artan nüfus ve sanayileşme ile birlikte; kullanım sonucu oluşan artık maddelerin miktarı ve özellikleri, günümüzde öylesine büyümüştür ki, doğanın, kontrolsüz bir biçimde atılan bu artıkları özümlemesi artık mümkün olmamaktadır.

TEMİZ ÇEVRE VE TEMİZ TOPLUM BİLİNCİNE İHTİYAÇ DUYULMAKTA

Yeryüzünde kullanılmayan, doğallığını koruyabilen alanların sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Su, hava, toprak, orman gibi, insan yaşamı içinde hayati öneme sahip unsurların kirlenmesi ve tahribi de her geçen gün artmaktadır. Bozulan doğal denge iklimleri değiştirmiş ve beraberinde bir çok doğal felaketin meydana gelmesine sebep olmuştur. Tüm bunların neticesinde çözüm odaklı temiz çevre ve temiz toplum bilincine ihtiyaç duyulmaktadır.

Rize belediyesi muhtarlıklarına bırakılacak atık yağ bidonlarının halka duyurulması, atık yağların geri dönüş aşamaları, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar, ambalaj atık yönetim planı ve Rize Belediyesinin konu ile ilgili çalışmaları anlatılarak muhtarlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Lavabo ve çevreye bırakılan 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Muhtarlarımız bahsi geçen firmalar ve Rize belediyesi ile birlikte çalışıp daha temiz bir çevre oluşturmak için kolları sıvadı.

Bu aşamadan sonra vatandaşlarımız muhtarlıklardaki atık yağ bidonlarına bitkisel atık yağlarını bırakabilecek ayrıca her 5 litre atık yağ için 1 litre sıvı sabun hediyesi alacaktır. Ayrıca ambalaj atıklarının toplanması için belirlenen aşamalarda poşet, iç mekan kutusu, konteyner ve kafesler vatandaşlarımızın kullanımı için sağlanacaktır.

rize rize belediyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!