Advert
Advert
Advert

UMKE Bölge toplantısı Rize'de yapıldı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 11. Bölge değerlendirme toplantısı Rize’de yapıldı.

UMKE Bölge toplantısı Rize'de yapıldı
UMKE Bölge toplantısı Rize'de yapıldı admin

2015 yılı UMKE faaliyet planı kapsamında düzenlenen Bölge UMKE Değerlendirme Toplantısı ve Eğitim Bölge Değerlendirme Toplantısı Rize, Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Giresun illerin katılımıyla gerçekleşti.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Serhat Talaş, "Son yıllarda ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan afetler, sağlık sistemlerinin afetlere ve acil durumlara hazırlıklı olmasının önemini daha da artırmaktadır" dedi.

UMKE'nin görevleri ile ilgili bilgi veren Talaş, şunları kaydetti: "Afet veya olağandışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkan ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarmak. Kurtarılan kazazedeleri, en kısa sürede ileri acil tedavi ünitelerine naklini sağlamak üzere ambulanslara, uygun nakil araçlarına ve görevlilerine teslim etmek. Afetler ve olağan dışı durumlarda diğer sağlık ekiplerinin sunduğu tıbbi yardımların yeterli olmadığı durumlarda ve alanlarda, ekibin kendi donanım, personel ve eğitim imkanları dahilinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine destek vermek. Olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimini yapmak, triaj, tıbbi müdahale, nakil hazırlıkları, haberleşme ve kayıt yapmak, Afet birimi ve diğer yerler ile gerekli iletişimi ve bilgi akışını sağlamaktır"

Toplantı sonrası Rize UMKE'nin faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.

rize rize il sağlık müdürlüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!