Advert
Advert
Advert

Rize'de "Kanserle Yaşamda Huzura Doğru" Projesi

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı hibe desteğiyle yürütülen ‘Kanserle Yaşamda Huzura Doğru’ projesi açılış ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Rize'de
Rize'de admin

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen “Kanser günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Toplumumuzda beklenenin çok üzerinde kanser tanısı konulması kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunun ispatıdır. ‘Kanserle Yaşamda Huzura Doğru’ projesi iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; toplumda hızla artan kanser hastalığının çoğunun beslenme, yaşamsal değişiklerle önlenebilir olduğunun vurgulanmasını, erken tanı ve tedavinin önemi hakkında toplumun bilinç ve farkındalık düzeyinin yükseltilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Kolorektal, meme, rahim ağzı kanseri, tiroit, akciğer kanserleri hakkında bilgilendirme paneli yapılarak böylelikle dünyanın en sık ölüm nedenleri arasında yer alan kanser hastalığı hakkında toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Emen şöyle konuştu; “Projenin ikinci bölümünde; “yaşamsal bir kriz” olarak nitelendirilen kanser hastalığının bireyin ruh dünyasında farklı yansımaları olduğu, tedavi sürecinde ve sonrasında belirsizliğin oldukça yoğun yaşandığı, bireyin psiko-sosyal ve manevi dünyasında yalnızca iz bırakmayan aynı zamanda anlamlı değişimler meydana getiren çok boyutlu bir yaşam deneyimi olması göz önüne alınarak bu alanda çalışmalar yürütülecektir. Çünkü kanser hastalarına ve yakınlarına hastalığın teşhisinden başlayarak tedavi süresince psiko-sosyal ve manevi destek sağlanması tıbbi tedavi kadar önem arz etmektedir. Bu sebeple psiko-sosyal destek, manevi bakım konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması için geçen yıl derneğimiz tarafından sağlık çalışanlarına yönelik hasta ve sağlık profesyoneli arasında işletişim ve psiko sosyal destek eğitimi vermiştik. Mevcut projemizle de kanser hastalarıyla iletişim kurmada temel becerilerin kazandırılması, hasta-hasta yakını ilişkisinde hastanın moral değerlerinin arttırılması, hastaların bilinçli çevrelerinden destek almaları sağlanarak moral ve manevi açıdan güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.”

Toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı eşi Mehtap Kurt, Vali Yardımcısı eşi Türkan Nebioğlu, RTEÜ Rektörü eşi Pınar Karaman, İl Emniyet Müdürü eşi Esma Çakıcı, İl Müftüsü eşi Fatma Yılmaz, Çayeli Belediye Başkanı eşi Asiye Atış Esmen, İl Sağlık Müdürü eşi Petek Tepe, Dernekler İl Müdürü Kazım Demirci, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Eğitim ve Araştırma Hastane yetkilileri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek çalışmalarına destek veren gönüllüler katıldılar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!