Advert
Advert
Advert

İran’da IŞİD operasyonu

İran Devrim Muhafızları Komutanlığı İran’ın Kürdistan Bölgesinde intihar saldırısı düzenlemek isteyen bir grup IŞİD militanının yakalandığını açıkladı.

İran’da IŞİD operasyonu
İran’da IŞİD operasyonu admin
Haber: Ramazan Bursa / Tahran

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü IŞİD’in kanlı Paris saldırılarından sonra açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi’nin "Irak istihbarat kaynakları, Fransa, ABD, İran ve bazı ülkelerin DAEŞ'in saldırısına uğrayacağı bilgisini aldı ve bu durum söz konusu ülkelere tebliğ edildi" ifadeleri dikkatleri çekmişti.

İran Devrim Muhafızları Komutanlığı yaptığı açıklamada, İran Kürdistan Bölgesinde intihar eylemi yapmayı amaçlayan bir grup IŞİD militanının yakalandığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Komutanlarından Behman Reyhani, İran Kürdistan Bölgesine bağlı Kırmenşah ilinde bir grup IŞİD militanının intihar saldırısı düzenlemek istediğini, grubun yakalandığını söyledi.

Komutan Beyhani; “IŞİD militanlarının bomba düzenekli yelek giydiklerini” sözlerine ekledi.

İran’ın Mahabad, Seqız ve Kirmanşah şehirlerinden bazı Kürt hençlerinin IŞİD terör örgütüne katıldığı ifade ediliyor.

İddialara göre; İran Kürdistan Bölgesinden IŞİD terör örgütüne katılan Kürt gençlerin bir bölümünün hava operasyonlarında öldürüldü, hayatta olanlar ise IŞİD saflarında savaşmaya devam ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!