Advert
Advert
Advert

Rize'deki "Usulsüz Dinleme" Davası başladı

Rize Belediyesi Eski Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya tarafından verilen suç duyurusu üzerine, ‘yaşa dışı dinleme’ soruşturması kapsamında 16 polis memuru hakkında 25 ile 130 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Rize'deki
Rize'deki admin

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 Kasım 2015 tarihinde başlayan duruşmada 16 polis memurundan 14'ü ‘Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suç uydurma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Duruşmada müştekiler Fahrettin Kaya, Muhittin Ayrılmış ve Abdulkadir Akbulut da hazır bulundu.

132 sayfalık iddianame ile ilgili savunma yapan sanıklardan dönemin Rize İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe, KOM Şubesi tarafından hazırlanan iddianamede ciddi yanlışlar olduğunu söyleyerek, kendilerinin önleyici dinleme yapmalarına rağmen adli dinleme yapılmış gibi haklarında işlem yapıldığını vurguladı. Sanıklardam Alper Gülabioğlu ise kimseye bir suç isnadında bulunmadıklarını, istihbarat servisi olarak önleyici hizmet için dinleme yaptıklarını, iddianamedeki gibi idari dinleme ile ilgili bilgiler olduğunu ve önleme dinlemesiyle adli dinlemenin karıştırıldığını söyledi. Sanık Gülbay Kutun ise, örgüt üyesi olduğuyla ilgili suçlmayı kesinlikle kabul etmediğini belirterek, amirlerinden aldığı emirleri yerine getirdiğini ve sıralı amirleri dışında kimseden emir almadığını, cemaat yapısı ile hiç bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

Davacı Fahrettin Kaya ise, olayın yaşandığı dönemde Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü olduğunu vurgulayarak, o dönem evinin önünde darp edildiğini, üç kez 'Belediyedeki görevinden istifa et' diye tehdit edilerek Rize'yi terk etmesinin istendiğini ve tehditlerin üzerine istifa ederek Ankara'ya yerleştiğini belirtti. Davacı Abdulkadir Akbulut da adına kayıtlı olmayan bir telefonun adına kayıtlıymış gibi dinlendiğini belirtti.

Rize’de gerçekleştirilen izinsiz dinlemelerde dinlenenler arasında eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi’nde dönemin Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan, aynı zamanda Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Kaya, dönemin MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, dönemin BBP Rize İl Başkanı Nusret Kaya ve iki gazetecinin de yer aldığı 60 kişi bulunuyor.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

rize rize adliyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!