Advert
Advert
Advert

Selden zarar gören vatandaşların hasarı giderilecek

Rize Valisi Ersin Yazıcı, aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Selden zarar gören vatandaşların hasarı giderilecek
Selden zarar gören vatandaşların hasarı giderilecek admin

Vali Ersin Yazıcı, aşırı yağışlar sonucu Rize'nin bazı ilçelerinde meydana gelen sel, heyelan ve su baskınlarında oluşan hasarları ve zararları değerlendirmek, hasarların giderilmesine yönelik çalışmaları koordine etmek amacıyla afete maruz kalan merkezlerde incelemelerde bulunarak, hasarların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Yazıcı, yoğun yağmurlar sonucunda etkili olan felaketin hemen ardından hasar tespit çalışmalarına başlanması için İlçe Kaymakamları ile kamu kurum kuruluşlarının yetkililerine talimatı vererek olumsuz yönde etkilenen vatandaşlara her türlü desteğin verilmesini istedi.

Vali Ersin Yazıcı, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada "Geceden beri etkili olan yoğun yağışlar halen devam ediyor. Bu hasarların tespitiyle ilgili çalışmalar hemen başlatılmıştır. Önümüzdeki süreçte bu aşırı yağışlar sonucu meydana gelen selden zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarının giderilmesi ile ilgili çalışmaları ilgili kurumlarımız yürütecektir. Etkilenen merkezlerimizde en sevindirici olan taraf herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Biz de bölgede hasar gören noktaları dolaşmak suretiyle bilgi alıyoruz. Yerinde vatandaşımızı dinliyoruz. Onların bu sorunlarına çözüm üretmek için ilgili kurumlarımızı talimatlandırıyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere ilgili kurum yöneticilerimiz refakat ediyor" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı,  incelemelerde bulunduktan sonra, İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haber Rize'de sel ve heyelan zarar verdi: 1 kişi kayıp
ersin yazıcı rize rize valiliği rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!