Advert
Advert
Advert

Rize'de sel ve heyelan zarar verdi: 1 kişi kayıp

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle dereler taştı, oluşan heyelanlar nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Bir ilçede okullar tatil edildi.

Rize'de sel ve heyelan zarar verdi: 1 kişi kayıp
Rize'de sel ve heyelan zarar verdi: 1 kişi kayıp admin

Rize genelinde etkili olan şiddetli yağış sonucu dereler taştı. Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde ve Kaptanpaşa Köyü'nde iki köprü çöktü. Çamlıhemşin İlçesi'nde meydana gelen küçük çaplı heyelanlar sonucu bir çok köy yolu araç ulaşımına kapandı. Çamlıhemşin İlçesi'nde okullar bir gün süre ile tatil edildi. Yolların kapanması sonucu Ayder Turizm Merkezi ile olan araç ulaşımı da kesildi.

Orman işçisi kayıp

Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve heyelanın olduğu Çayeli İlçesi Seslidere Köyü kırsalında ağaçlandırma çalışması yapan Orman İşletme Şefliği çalışanı 6 kişilik grup bölgede mahsur kaldı. İşçilerden 5'i dün gece kendi imkanları ile bir eve sığınırken, Servet Gündoğdu adlı işçi ise araçta kaldı. Sabah saatlerinde aracın yanına ulaşan işçiler arkadaşlarını bulamadı. Tüm aramalara rağmen ulaşılamayan işçi için AFAD ekipleri bölgede arama çalışması başalttı.

Köprü çöktü

Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde Büyükderenin taşması sonucu Gürçam Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yaklaşık 80 metrelik beton köprü çöktü. Çevre sakinleri, dere yatağından malzeme alınması nedeniyle köprü ayaklarının zarar gördüğünü ve bu nedenle çöktüğünü ileri sürdü. Köprünün ayakta kalan kısmına çıkan vatandaşların tehlikeye rağmen taşan dereyi izlediği gözlendi.

çayeli rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!