Advert
Advert
Advert

Atatürk, ölümünün 77. yılında Rize'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıl dönümü dolayısı ile Rize'de anma programı düzenlendi.

Atatürk, ölümünün 77. yılında Rize'de anıldı
Atatürk, ölümünün 77. yılında Rize'de anıldı admin

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşuna anma programına katılan protokol, askerler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar ve sürücüler de araçlarından inerek eşlik etti.

İstiklal Marşı ile son bulan anma programının bitmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Teşkilatları bağımsız olarak anıta parti çelengini bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki programa geçildi.

Rize Anadolu Lisesi Okul Müdürü Faik Aytemiz’in konuşması ile başlayan törende İl Jandarma Komutanlığı adına J.Bnb. Özgür Özgü günün anlamına dair bir konuşma gerçekleştirdi. Programa katılanlara Atatürk’ün kendi sesinden alıntılar dinletildi.

Öğrenciler Ece Yılmaz ve Emre Savaş ”Atatürk ve Barış” temalı şiirleri okudu. Öğrenci Serra Meteoğlu'nun hazırladığı "Barış" temalı Atatürk Belgeseli, Baha Can Baş isimli öğrencinin paylaştığı "Türkiye'ye kin yakışmaz" konulu anı ile süren programda Bandırma Vapuru’ndan ve Anıtkabir’den 3G bağlantısı ile canlı yayın da yapıldı.

Program, Müzik Öğretmeni Yasemen Kulaç Delihasan'ın şefliğindeki okul korosunun seslendirdiği “Atatürk ve Barış” temalı ve Atatürk’ün sevdiği şarkılarla sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!