Advert
Advert
Advert

Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası başladı

5. Uluslararası Mehmet Akif Pirim 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Turnuvası Rize'de başladı.

Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası başladı
Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası başladı admin

Gençlik ve Spor Bakanlığı ,Türkiye Güreş Federasyonu ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Uluslararası Mehmet Akif Pirim 14-15 yaş Grekoromen Güreş Turnuvasına; Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Türkiye ve Türkmenistan'dan sporcu ve antrenörler katıldı.

Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen 5. Uluslararası Mehmet Akif Pirim 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Turnuvasına Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonlarımız Mehmet Akif Pirim, Yaşar Yılmaz, çok sayıda sporcu ve Rizeli sporseverler katıldı.

Vali Ersin Yazıcı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak birer konuşma yaparak turnuvanın hayırlı olması temennisinde bulundular.

DOSTLUK KAZANSIN

Daha büyük organizasyonlara Rize olarak her zaman ev sahipliği yapmak istediklerini kaydeden Vali Yazıcı, "Bu güzel güreş organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Tabi ki spor çok önemli. Bizi birbirimize yaklaştıran kaynaştıran, dostluklarımızı, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren önemli bir etkinliktir. Bu anlamda burada yarışmaya katılan temsilci ve katılımcılara en içten başarılar diliyorum. Birlik, beraberlik ve dostluk kazansın diyorum, herkese başarılar diliyorum. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Güreş Federasyonuna ve siz değerli katılımcılara en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu.

SPORLAR SINIRLARI AŞAR

Bu tür organizasyonların kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve Rize Valiliği'nin de her zaman destek olacağını söyleyen Vali Yazıcı, "Sporlar, etkinlikler sınırları aşar ve milletleri bir araya getirir ve kaynaştırır. 6 ülkeden 200 sporcunun centilmenlik içerisinde yarıştığı bu şampiyonada tüm sporcuları Rize'de ağırlamaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Bu heyecanı onlar ile birlikte yaşadık. Rize'ye aldığımız bütün organizeleri en güzel şekilde gerçekleştirdik. İlimizin tanıtımı açısından bu tür organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İlerisi için daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

TAM DESTEK VERDİK

Rize'nin spor altyapısı açısından ülkemizin en önde gelen illerinden biri olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Biz Rize Valiliği olarak tüm spor kulüplerine de spor dallarına da her zaman tam destek verdik. Destek vermeye de devam edeceğiz, çünkü elde edilen her başarı hem sporcunun ve ailesinin hem de bizlerin büyük gurur kaynağıdır. Sporcularımızı başarılarından dolayı tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Müsabakaların ilk gününde, 32- 38 ve 47 kiloda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Türkiye adına 32 kiloda Berat Büyük ve 38 Kiloda Mükremin Ateş Üçüncülük elde ettiler.

ersin yazıcı reşat kasap rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!