Advert
Advert
Advert

Rize'de "Vatan İçin Şehadete" oyunu sahnelendi

İstanbul Tuzla Sanat Sahnesi oyuncuları Rize'de "Vatan İçin Şehadete" adlı oyunu sergilediler.

Rize'de
Rize'de admin

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi'nin katkıları ile Renk Projesi kapsamında Tuzla Sanat Sahnesi tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelenen "Vatan İçin Şehadete" adlı oyun izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Kurtuluş Savaşı’nda bütün halkın kadın erkek ayrımı olmadan nasıl birbirine kenetlenip savaştığını anlatan gösteri büyük bir alkış alırken, oyunu izleyenleri de gözyaşına boğdu.

Oyuna gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, "Amacımız, bu güzel vatan topraklarımızın ne zor şartlar altında yurt edinildiğinin çocuklarımız ve gençlerimizce bilinmesidir. Tiyatro oyunu hepimizi çok etkiledi. Herkesin izlemesi gereken bir oyun. Ben oyunu hazırlayanlara ve sahneleyenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin bağımsızlığı uğruna, ölümü göze alarak bu güzel vatanı, bu şanlı bayrağı kanları pahasına savunarak bizlere şanlı bir tarih bırakan ve mevkilerin en yükseği olan şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz" dedi.

ersin yazıcı rize rize valiliği rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!